REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik, muhtarlarla buluştu

Başkan Şevik, muhtarlarla buluştu

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci’nin katılımıyla gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına başkanlık etti. Başkan Şevik, böylelikle Kovid-19 tedbirleri kapsamında ara verdiği geleneksel mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarını da yeniden başlatmış oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2021 Perşembe, 16:42

Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci, Buldanlı muhtarlarla gerçekleştirdiği istişare toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Şevik, başkanlık etti.

Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Buldanlı 45 mahalle muhtarı, dernek yönetim kurulu üyeleri ve belediye birim amirleri katıldı.  Mahalle muhtarlarının dernek ve belediye ile ilgili taleplerini iletme fırsatı bulduğu toplantıda, derneğe üye olmayan muhtarların üyelik işlemleri de yapıldı.

Başkan Şevik,  belediye hizmetleri ile ilgili muhtarları bilgilendirerek  “Önceki başkanlık dönemlerimde olduğu gibi yeni dönemde de siz muhtarlarla sık sık bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz mutat toplantılarımıza, pandemi dolayısıyla ara vermiştik. Bu toplantı, geleneksel istişare toplantılarımızın da yeniden başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Bu toplantı dertleşmekten ziyade, mahallerimizin eksikliklerini istişare etmekten ziyade Osman başkanımızın nezaretinde gerçekleştirilen bir tanışma toplantısı. Mutlaka bütün mahallelerimizin eksiklikleri vardır. Hayat devam ettikçe, ilçemiz geliştikçe mahallelerimizin de belediyemizden talepleri artacaktır. Bunun bilincindeyiz.  Belediyemizin kaynaklarını doğru bir şekilde kullanarak mahallelerimize hizmet götürüyoruz, siz muhtarların taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ilçemizBuldan Belediyesi, siz muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle daha da güzelleşecek, gelişecek” dedi.

MUHTARLIK MÜESSESİ KUTSAL BİR MÜESSESEDİR
“Hep şunu söylerim, dertlenen, kendini ifade edebilen ve sıkıntılarını iletebilen muhtarlar her zaman benim için makbuldür” diyerek muhtarların taleplerine yanıt veren Başkan Şevik, “İnsanlar, doğumundan ölümüne kadar biz belediye başkanları ve siz muhtarlarla muhatap oluyor. Başkanlık ve muhtarlık müessesi çok kutsal bir müessesedir. Ve her zaman şu söylerim, dertlenen, sorunlarını ifade eden, konuşan muhtarlar benim için her zaman daha makbuldür” diye konuştu.

Başkan Şevik, muhtarların genellikle üzerinde durduğu su sıkıntısıyla ilgili olarak da, “Su sorunu, yanlış çevre politikaları ve yaşanan kuraklık nedeniyle yalnızca Buldan’ımızın değil, Türkiye’nin ve tüm dünya ülkelerinin önemli sorunu haline gelmiştir.  Burada bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Suyumuzu tasarruflu kullanarak ve daha özenli kullanmaya alışmalıyız.  Bu sıkıntının üstesinden de böyle gelmeliyiz”  diyerek tasarruf çağrısında bulundu.

BULDAN’DAN MUHTARLARA MÜJDE VERDİ
Buldanlı muhtarlara derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Türkiye Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci, derneğin avantajlarından yararlanmaları için bütün muhtarlara üye olmaları  için çağrıda bulundu. Yüreci, “Dernek olarak muhtarlarımızın sorunları ve talepleri üzerine 29 maddelik  genelge hazırladık. Bu sorunlarımızın çözümüne ilişkin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştük ve söz aldık. Ve buradan sizlere müjde veriyorum, muhtarlarımızın maaşı en düşük devlet memuru maaşı düzeyine çıkartılacak ve özlük haklarımız sağlanacak. Ayrıca, bunu koronavirüsü salgını döneminde çok yaşadık. Hastalanan muhtarımızın yerine bir aza bakıyor. Ancak o aza, hiçbir ödenekten yararlanmıyordu. Artık bu da değişecek” dedi.

Toplantı, derneğe üye olmayan muhtarların üyelik işlemleriyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı