REKLAMI GEÇ

Başkan Şevik’ten Kaşıkçı’ya tesis sözü

Başkan Şevik’ten Kaşıkçı’ya tesis sözü

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, geleneksel mahalle ve ev ziyaretleri kapsamında Süleymanlı, Kovanoluk, Yayla ve Kaşıkçı Mahallelerini ziyaret etti. Buldan Belediyesi’nin mahallelerde sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Şevik, Kaşıkçı Mahallesi’ne, 7 bin metrekarelik alana sosyal ve spor tesisi yapılacağının sözünü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2020 Cumartesi, 16:21

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mahalle ve ev ziyaretlerini sürdürüyor. Ekibiyle birlikte Süleymanlı, Kovanoluk, Yayla ve Kaşıkçı mahallelerini ziyaret eden Başkan Şevik, belediye çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtar ve vatandaşları dinledi, taleplerini değerlendirdi.

İlk olarak, Süleymanlı Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Şevik, koruma altına alınan ve yüzlerce kuş ve endemik bitkiye ev sahipliği yapan Yayla Gölü, çevresinde başlattığı kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını inceledi. İşçilerle çay içerek bir süre sohbet eden Başkan Şevik, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Buldan Belediyesi sorumluluğunda olan yollarda başlattıkları bakım ve onarım çalışmasında ilk etapta 2 bin metrekarelik alanın kilitli parke taşıyla kaplanacağını belirten Başkan Şevik, “Yayla Gölü’ne gelen misafirlerimizi, toz ve çamurdan kurtarmak, onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz” dedi.

Daha sonra Kovanoluk Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Şevik, ekibiyle ile birlikte eksiklikleri yerinde tespit etti. Sosyal Tesis alanı ile istinat duvarı çalışmalarının yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Başkan Şevik, vatandaşların şikâyetlerini değerlendirip, taleplerini yerinde inceledi. Ayrıca sosyal tesis alanı ve istinat duvarı yapılacak bölgelerde de incelemelerde bulunan Başkan Şevik, “Her mahallemize, vatandaşlarımızın düğün, sünnet, mevlit gibi merasimlerini yapabileceği sosyal tesis yapmak istiyoruz” dedi.

ÜRETİCİ PAZARI YENİDEN DÜZENLENECEK
Buldan’ın Yayla Mahallesi’ndeki, üreticilerin yaz aylarında tarladan topladığı fasulye, bamya, barbunya, patlıcan gibi sebzeleri, kışın ise elma kestane gibi ürünlerini pazarladığı Üretici Pazaryerini gezen Başkan Şevik, burasını yeniden düzenlenerek daha konforlu hale getirileceğini belirtti. Üretici ve Muhtar Yılmaz Yavuz’la bir süre sohbet eden Başkan Şevik, “Üretici Pazaryeri, 2014 yılında bizim dönemimizde yapılmıştı. Üretici ile pazarcı esnafını buluşturmak, çiftçilerimizin bin bir zahmetle yetiştirdiği ürünlerini daha kolay alıcı bulmalarını sağlamak amacıyla yapmıştık. Biraz bakımsız kalmış. Üreticilerimizin isteği doğrultusunda, burada gerekli tadilatı yaparak, daha modern bir hale getireceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN ŞEVİK’TEN KAŞIKÇIYA SOSYAL VE SPOR TESİSİ SÖZÜ
Başkan Mustafa Şevik, daha sonra Kaşıkçı Mahallesi’ni gezdi. Muhtar Yüksel Kılıçarslan ile birlikte heyelan riski bulunan cami çevresinde incelemelerde bulundu. İhtiyaç duyulan bölgelerde heyelan riskine karşı taş duvarla istinat çalışmaları gerçekleştirilmesi için ekiplerine talimat veren Başkan Şevik, mahalleye sosyal ve spor tesisi yapılacağının müjdesini verdi.

İçerisinde boşaltılmış bir adet okul ve lojman binasının bulunduğu 7 bin metrekarelik alana, basketbol, çim saha ve mahalle sakinlerinin hoşça vakit geçirebileceği sosyal tesis yapılabileceğini belirten Başkan Şevik, “Her mahallemize bir sosyal ve spor tesisi kazandırmak istiyoruz. Kaşıkçı Mahallemizde ile 7 bin metrekarelik alana kuracağımız sosyal ve spor tesisi için çalışma başlatıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi spora teşvik etmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar istiyoruz” dedi.

Başkan Şevik ayrıca, Kaşıkçı Mahallesi sakinlerinin imece usulü yaptığı köprünün de yenilenerek, daha güvenli hale getirileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı