REKLAMI GEÇ

Bilinçsiz ziyaretçilerin çöplüğe çevirdiği Süleymanlı Yaylasını belediye ekipleri temizledi

Bilinçsiz ziyaretçilerin çöplüğe çevirdiği Süleymanlı Yaylasını belediye ekipleri temizledi

Denizli’nin doğal zenginliklerinin başında gelen 1150 rakımdaki Buldan-Süleymanlı Yaylası ve Gölü çöplüğe döndü. Bilinçsizce bırakılan piknik atıkları belediye ekiplerince temizlendi. Belediye Başkanı Şevik “Çöp atmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2023 Cuma, 11:04

Buldan’daki Süleymanlı Yayla Gölü, doğası, bünyesinde barındırdığı kuş ve endemik bitki türleri bakımından, yaz –kış doğa tutkunlarının gözdesi.

Ancak yaz aylarında sıcaktan bunalan vatandaşların serinlemek için akın ettiği Süleymanlı Yayla Gölü ve çevresinde kötü görüntü oluşturan bilinçsizce atılan şişe, kağıt, poşet ve piknik atıkları Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi.

Yayla gölü çevresinde periyodik olarak temizlendiğini belirten Başkan Şevik, “Sahip olduğu tarihi, kültürü, el dokumasıyla, kendisine özgü mimarisi ile kendisine hayran bırakan ilçemizin bu destinasyonun içinde yer alan Yayla Gölümüz, doğası ve bitki türleriyle farklı bir şekilde turizme hizmet etmektedir. Yaz-kış doğa ve fotoğraf tutkunlarının tercih ettiği Yayla Gölü’nün ziyaretçileri havaların ısınmasıyla arttı. Göle ziyarete gelenler, piknik yapanlar göl çevresine çeşitli maddeler atarak kirliliğe sebep oluyor. Bu şekilde hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Temizlik konusunda dikkatli olmalıyız. Gölümüz ortak değerimiz, temiz tutmalıyız” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı