REKLAMI GEÇ

Buldan akademik çalışmalara ev sahipliği yapacak

Buldan akademik çalışmalara ev sahipliği yapacak

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’na kazandırılan Restorasyon-Konservasyon, Analiz ve Uygulama Laboratuarı’nın, ilçede devam eden restorasyon çalışmaları için oldukça önemli olduğunu söyleyen Başkan Şevik, “Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle her sokağı bir eğitim atölyesi olan Buldan, öğrencilerimiz için büyük şanstır. Devam eden restorasyon çalışmalarımıza akademik destek sağlayan Rektör Prof. Dr. Kutluhan’a teşekkür ederiz ” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2021 Pazartesi, 14:56

Geçtiğimiz hafta içerisinde PAÜ Buldan Meslek Yüksek Okulu’nda Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kutluhan ve Buldan Kaymakamı Murat Sarı’nın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Restorasyon-Konservasyon Analizi ve Uygulamaları Laboratuarı’nın ilçe için önemli bir kazınım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, laboratuarın devam eden restorasyon uygulamalarına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Şevik, İlçenin sahip olduğu tarihi ve kültür mirası mimari yapılarının doğallığı bozulmadan, yapıldığı döneme, kullanılan malzemelere uygun ve özgün niteliğine bağlı kalınarak restore edilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasında oldukça önemli olan bu laboratuarın Buldan’a kazandıran PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

“BULDAN’IN HER SOKAĞI BİR EĞİTİM ATÖLYESİ”
Kaymakamlık, Belediye ve sivil vatandaşlar tarafından yürütülen restorasyon uygulamalarının hız kazandığı Buldan’ın her sokağının bir eğitim atölyesi olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “İlçemiz sahip olduğu tarihi ve kültür mirası evleriyle bir eğitim atölyesidir. Öğrencilerimiz, açık hava müzesi olan ilçemizin her sokağında uygulamalı eğitim alabilecekleri için oldukça şanslılar” diye konuştu.

KRAL YOLU, SOSYO İKTİSADİ KALKINMA GÜZERGÂHI OLACAK
Belediye Başkanı Mustafa Şevik, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın Buldan ziyaretinde üniversite-belediye işbirliğinin geliştirilmesi açısından oldukça verimli görüşmelerin de gerçekleştirildiğini söyledi. Buldan turizmi için oldukça önemli olan Kral Yolu projesine, Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan destek sözü aldıklarını belirten Başkan Şevik, Buldan’ın Turizm potansiyellerinden biri olan Hierapolis- Laodikya-Tripolis,- Buldan Evleri – Süleymanlı Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu’nun sosyo iktisadi kalkınma güzergahı olarak belirlenebileceğini söyledi.

Başkan Şevik, “PAÜ Rektörümüz Prof. Dr. Kutluhan ile Kral Yolu projemizi görüştük. Kral Yolu Projesine, sosyo-iktisadi kalkınma güzergâhı olarak destek vereceklerinin sözünü aldık. Eski ticaret yolu olan Kral Yolu’nun yeniden canlandırılması amacıyla verilen destek sözleri bizleri umutlandırıyor ve tabii ki heyecanlandırıyor” dedi.

BEYLER KONAĞI’NI DA MASAYA YATIRILDI
Buldan’ın Dokuma Pazarı Caddesi’nde yer alan ve 2013 yılında Belediye tarafından restore edilen Beyler Konağı, eğitim amaçlı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu’na devredilmişti. Başkan Mustafa Şevik ile Rektör Kutluhan ile Buldan Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları ödülünü kazandıran Beyler Konağı’nı masaya yatırdı. Burasının Pamukkale Üniversitesi- Buldan Belediyesi işbirliği ile hem öğrencilerin eğitim göreceği hem de Buldan’a gelen yerli ve yabancı konukların kalabileceği Konuk Evi olarak yeniden değerlendirilebileceğini söyleyen Kutluhan, Başkan Şevik’i başarı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla aldıkları ödülden dolayı kutladı.

Yorumlar

Ali Kürşad Kıran   -  Bağlantı 18 Ekim 2021, 23:48

Mustafa Fahri Şevik başkanlığında Buldanımız dahada gelişecek inşaallah.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı