REKLAMI GEÇ

Şevik: “Festivalimize tüm Denizli’yi bekliyoruz”

Şevik: “Festivalimize tüm Denizli’yi bekliyoruz”

Buldan’da festival coşkusu başlıyor. Bu yıl 19.su gerçekleştirilecek olan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali 28 Haziran Cuma günü start alacak. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 30 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek olan festivale tüm Denizli halkını davet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2019 Perşembe, 12:25

Buldan Belediyesi tarafından organize edilen, kaymakamlığın da desteklediği Buldan 19. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için heyecan dorukta. 28 Haziran’da açılışı yapılacak ve 30 Haziran’a kadar devam edecek olan festivalde birbirinden renkli etkinlikler yer alacak.

Festivali önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, amaçlarının Denizli’nin önemli ilçelerinden biri olan Buldan’ın tanıtımının çok daha fazla yapılması olduğunu söyledi.

Buldan’ın Denizli’nin ilçeleri arasında ayrı bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Şevik, “Buldan, sosyal ve kültürel yapısı, tarihi dokusu, yaşam tarzı ve insanları ile çok farklıdır. Biz de bu farklılığı Türkiye’ye aktarmak istiyoruz. Festival, Buldan’ı marka şehir yapma gayretimizin bir parçasıdır” dedi.

Buldan festivalinin eğlence bölümünü elbette önemsediklerini, ancak kendileri için aslolanın ilçenin kültürel yönlerinin ön plana çıkarılması olduğunu dile getiren Başkan Şevik, “Biz kendi kültürümüzü yansıtmak istiyoruz. Festivalde nasıl öz değerlerimizi görücüye çıkarıyorsak, kendi öz değerlerimiz olan, yöremizin sanatçılarıyla bir arada olmak istiyoruz. Bu bizim için çok daha önemli” dedi.

Bu nedenlerle festivali panayır havasından çıkardıklarını anlatan Başkan Şevik, “Malum, seçimler yeni bitti, görevi yeni devraldık. Festival için uzun süre çalışacak fırsatımız da olmadı. Ancak, biz her şeye rağmen, Buldan için bir gelenek haline gelen festivalimizi en iyi şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ HALKI OLMADAN FESTİVAL OLMAZ
Festivalin halkla yapılacağını, halkla renkleneceğini dile getiren Başkan Mustafa Şevik, “Festivalimizdeki etkinlikler, canlı performanslar, kurulacak stantlar, konserler elbette renklilik katacak. Ancak, festivalimizi asıl renklendirecek olan Denizlililerdir. Tüm Denizli halkını Buldan’a bekliyoruz. 28-30 Haziran tarihleri arasında Denizli’nin kalbi Buldan’da atacak. Tüm Denizli halkını coşkumuza ortak olmaya, bu mutluluğu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı