REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı

Buldan Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı

Buldan Belediyesi’nde yeni başkan ile ilk meclis toplantısı yapıldı. Başkan Şevik, meclis üyelerine “Aklın yolu bir. Buradan partiler üstü kararlar çıkacağına eminim” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2019 Çarşamba, 10:54

Buldan Belediyesi’nde ilk meclis toplantısı yapıldı. Seçimlerden sonra ilk kez bir araya gelen üyelere seslenen Başkan Mustafa Şevik, “Ortak gayemiz Buldan. Hepimiz Buldan için buradayız. Aklın yolu bir. Bir dahaki seçimlere kadar bu meclisten partiler üstü kararlar çıkacağına inanıyorum” dedi.


Sandalye dağılımının ikisi kontenjan olmak üzere 9 Cumhur İttifakı, 3 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Demokrat Parti ve 1 İYİ Parti şeklinde oluştuğu Buldan Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Mustafa Şevik, hizmet anlamında daha önce Buldan’ın örnek gösterildiğini, ancak bunun bugün böyle olmayışının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

Şevik, “Buldan, her zaman Denizli’nin farklılık arz eden bir ilçesi olmuştur. Buldan, hem sosyo-ekonomik yapısı itibariyle hem de tarihi ve kültürü itibariyle, siyasi gelenekleri ve alt yapısı ile hep farklı bir ilçe olagelmiştir. Bu farklılığın yaşanmasında mutlaka Buldan’da siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının, yerel idarelerin, belediyelerin payı var. Buldan çok eski, 100 yılı aşmış kurumsal kimliği olan, belediye. Ben Buldan’a hizmet etmiş belediye başkanları ve meclis üyelerine şükranlarımı sunarım. Vefat edenleri ise rahmet diliyorum. Belediye önemli bir müessese, özellikle son çeyrek asırdır. Son dönemlerde, ilçeler, vilayetler bölgeler yerel İnisiyatif olarak rekabet müessesesi haline geldi. Örneğin Sarıgöl, düne kadar Buldan’ı örnek alırdı. ‘Buldan’da güzel gelişmeler oluyor’ deniliyor ve Buldan’a özenirlerdi. Şimdi diyorlar ki; Sarıgöl’e gidin hizmet görün deniliyor. Bu beni çok üzdü. Demek ki 5 yılda çok şeyler değişebiliyormuş. Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk nezdinde tüm çalışkan belediye başkanlarını takdir etmemiz gerek” dedi.

“Partiler üstü kararlar alınacağına inanıyorum”
Şevik, tüm siyasi parti adaylarının seçim beyannamelerinin paralellik arz ettiğini dikkat çekerek, “Benim bir 7 yıllık Belediye Meclisi’nde başkanlık riyaset etmek gibi tecrübem var. Bu mecliste çok güzel kararlar aldık, uygulama aşamasına getirdik. Ben inanıyorum ki önümüzdeki 5 yıllık periyotta da partiler üstü kararlar alacağız. Ben tüm siyasi parti adaylarının seçim beyannamelerini inceledim. Hepsi paralellik gösteriyor. Aklın yolu bir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı