REKLAMI GEÇ

Buldan Belediyesi’nde, 19 işçi işten çıkarıldı

Buldan Belediyesi’nde, 19 işçi işten çıkarıldı

Buldan Belediyesi’nde işten çıkarılan 19 işçi, belediye önünde basın açıklaması yaptı. İşçilere, MHP İl Başkanı Ferudun Ünal ve MHP il yönetimi de destek oldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2009 Perşembe, 19:11

Buldan Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, Atatürk Anıtı önüne, üzerinde, ‘Alın terine saygı’ yazılı siyah bir çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan işçiler, işten çıkarılmalarına tepki gösterdiler. İşçilere, MHP İl Başkanı Ferudun Ünal ve MHP İl Yönetimi de destek verdi. MHP İl Başkanı Ferudun Ünal, “Seçildikten sonra sadece kendi partisinin değil, bütün Buldanlıların belediye başkanı olması gereken Fahri Şevik taraflı, kışkırtıcı ve karıştırıcı yönetim anlayışı ile 19 belediye çalışanının işine son vermiştir. Bu işçilerin aileleri ile birlikte açlığa mahkum edilmesi hiçbir şekilde insanlıkla bağdaşmaz. Devlet kadro ve imkanlarının menfaatperestlere peşkeş çeken fırsatçı AKP anlayışının temsilcisi Fahri Şevik, bir yandan insanlara aş, iş, ekmek vaat ederken diğer yandan ekmeklerini ellerinden alarak kin ve nefret tohumları ekmektedir” dedi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik’in, kendi arzularını tatmin etmek amacıyla himayesi altındaki bir belediye işçisine kafa atarak, işçiyi işten çıkartmakla tehdit ettiğini iddia eden Ünal, Şevik hakkındaki iddialarını şu sözlerle sürdürdü: “Bu olayın hemen ardından geçtiğimiz ay vefat eden belediye işçisi Duran Savranı,oto santral garaj içersinde herkesin gözü önünde tekme tokat dövmüştür. Yine özürlü bir işçiyi tüm Buldanlıların gözü önünde kulağından çekip tokatlamış küfür etmiştir. İşte Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik budur.”

Buldan Belediyesi’nin borç batağında olduğunu söyleyen Ünal, “Fahri Şevik bunları yaparak neyi planlamaktadır. Buldan Belediyesi borç batağındadır. İşçi maaşlarının bile 4 aydır ödenmediği ortadadır. İşte Fahri Şevik kötüye giden icraatları saklamak adına kendisini mağdur gibi gösterip acındırmak için çaba sarf etmektedir.19 Mayıs günü gerçekleşen olay da bunun bir örneğidir.  Korkunun ecele faydası yoktur. Buldan halkı gerekli cevabı verecektir” dedi. İşten çıkartılan işçiler de başlarından geçen olayları anlattılar. Tepki açıklamasından ardından Buldan Belediyesi önünde toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı