REKLAMI GEÇ

Buldan, Bursa’ya rakip olacak

Buldan, Bursa’ya rakip olacak

Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri, üretimini sağladıkları kestane şekeriyle Bursa’ya rakip olmaya hazırlanıyor. İlk ürün beğenildi ve seri üretim için çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2015 Salı, 16:14

Buldan’ın Alandız, Kaşıkçı, Kurudere, Yayla gibi yüksek mahallelerinde tamamen organik olarak yetişen kestane, artık katma değerli ürün olarak işlenip piyasaya sunulacak. Organik olması ve farklı aroması dolayısıyla Bursa’nın ünlü firmalarınca aranan bir ürün olan Buldan kestanesi, işlenip tatlı bir besin kaynağı olarak piyasaya sunuluyor.

Son yıllarda üretimi ve müşterisi artan Buldan kestanesinin işlenmesiyle ilgili Ali Tunaboylu METEM’de bir süredir yapılan çalışmalar olumlu sonuçlandı. METEM’in Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencileri, özel bir metotla Buldan kestanesini, kestane şekerine dönüştürdü. Şeker oranının fazla yüksek olmaması ve ağızda kestane tadı bırakması nedeniyle çok beğenilen ürünle ilgili açıklama yapan METEM Müdürü Mehmet Sökmen, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz uzun zamandır bu ürün üzerinde çalışıyordu. Nihayet çalışmaların meyvesini aldık. Ortaya gerçekten çok güzel bir ürün çıktı” dedi.

“SERİ ÜRETİME GEÇİLMELİ”
Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ise, ortaya çıkan sonuçtan dolayı METEM’in öğretmen ve öğrencilerini kutladı. Uzkuç, “Pek çok konuda olduğu gibi kestane şekeri konusunda da çok güzel bir iş çıkardılar. Artık bunun seri üretime dönüşmesi gerekiyor. Bu konuda yatırım yapmak isteyen işadamlarımıza ihtiyacımız var. Umarım bundan sonra Buldan’ın kestanesi, Buldan’da işlenir ve katma değeri yüksek ve üreticiye iyi para kazandıran bir yeni iş kolumuz olur” dedi.

Kaynak: Buldandayaşam.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı