REKLAMI GEÇ

Buldan çöpünde artık atık ilaç olmayacak

Buldan çöpünde artık atık ilaç olmayacak

Çevre kirliliğindeki en büyük sorunlardan bir tanesi olan ilaç atıklarına karşı Buldan Belediyesi “Atık İlaç Çöp Değildir” kampanyası başlattı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ilaçların çevreye kimyasal zarar vermesini önlenmek ve insan sağlığı için doğru zamanda doğru ilaç kullanım bilincini vatandaşlara aşılanmak için bu kampanyayı düzenlediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2016 Pazar, 15:39

Buldan Belediyesi ile Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) tarafından “Atık İlaç Çöp Değildir” kampanyası düzenlendi. Başlatılan atık ilaç toplama kampanyası Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen törenle başlatıldı. Törene Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, ÇEKOOP yöneticisi Seval Ünlüerler, Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Yiğitler, Buldanlı eczacılar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çevreye duyarlılık anlamında geri dönüşüm çalışmalarında Buldan Belediyesi olarak yoğun çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Gülbay “Bugünde atık ilaçların toplanması, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla bu kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Çevremize ve doğamıza en fazla zararı atık piller ve ilaçlar vermektedir. İlaçların kimyasal zararlarının çevreye zarar vermesinin önlenmesi ve insan sağlığı için doğru zamanda doğru ilaç kullanımının vatandaşlarımıza bilinç aşılaması için bu kampanyayı düzenledik” dedi.

“ECZACILAR İŞYERLERİNE ATIK İLAÇ KUTUSU YERLEŞTİRSİN”
Kampanya kapsamında sürekli olarak Belediye hizmet binasında ve Alanyazı Meydanı’nda bulunan atık ilaç kutularının bulunacağını ifade eden Gülbay, “Ben Buldan’da faaliyet gösteren tüm eczacı arkadaşlarımızın bu kampanyaya gereken hassasiyeti göstererek işyerlerinde atık ilaç kutularını yerleştirmelerini ve vatandaşlarımızı bilgilendirmelerini rica ediyorum” diye konuştu.

“LİSANSLI TESİSLERİDE İMHA EDİLECEK”
ÇEKOOP Yöneticisi Eczacı Seval Ünlüerler’de yaptığı açıklamada, kullanım süresi geçmiş ilaçların çöplerle birlikte atılmasıyla kimyasal kirlilik yaşandığını belirterek, atık ilaç kutularında toplanarak düzenli olarak Buldan’dan alınacağını lisanslı tesislerde çevreye zarar vermeden imha edileceğini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı