REKLAMI GEÇ

Buldan Festivali panayır havasından kurtarılacak

Buldan Festivali panayır havasından kurtarılacak

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali için çalışmalar başladı. Festival Komitesi toplandı ve festivali panayır havasından çıkarma kararı aldı. Başkan Şevik’in hayali ise festivalin 360 gün sürmesi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2019 Cumartesi, 16:33

Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali bu yıl 19’uncu kez düzenlenecek. Festival komitesi çalışmalara başladı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik başkanlığında toplanan komite, panayıra dönüşen festivali bu halinden kurtarma ve festivalin Buldan’ın kültürüne, tarihine ve geleneklerine yakışır şekilde organize edilmesi konusunda karar aldı.

Festival için yapılan toplantıda Komite, festivalin koordinasyonunu, planlamasını ve amacına uygun olarak yapılması konularını masaya yatırdı. Başkan Şevik toplantıda “Festival, Buldan’a, kültürüne, tarihine, geleneğine yakışır olmalı.  Dokumasıyla, doğal güzellikleriyle, tarihiyle, evleriyle, organik tarımıyla ilçemizin bilinirliğini hem içerde hem dışarıda daha fazla artıracak bir festival amaçlıyoruz. Buldan’da festival havasını üç gün değil, 360 güne yaymanın arayışı içerisindeyiz” dedi.

“Festivali panayır havasından kurtarmalıyız”
Diğer taraftan son yıllarda festivalin amacının dışına çıktığını ve panayıra dönüştüğünü vurgulayan Başkan Şevik, STK temsilcilerine “Ben siz sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini ve önerilerini önemsiyorum. Bu nedenle her aşamada sizleri de işin içine katıp hepimizin gönlüne sinecek bir şekilde bu işin altından kalkmalıyız” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Başkanı Sait Yalçın ise festivalin ilk olarak 2001 yılında Kar ve Kır Çiçekleri Festivali olarak düzenlendiğini ve 8 yıl devam ettiğini hatırlatarak, “O dönem festival işlevini tamamlamıştı, Göl koruma altına alınmıştı. Ama sosyal bir ihtiyaçtı.  O dönemin belediye başkanı ile Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları festivalini yapmaya karar verdik. Ancak artık Denizli turizmi bitti. Sağlık turizmi, termal turizmi var. Buldan doğal güzelliği, termal suları, organik tarımı, tarihi evleri ile büyük bir potansiyel. İşte festival bu yönde şekillenmeli, bu cevherlerimizi Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtmalıyız. Buldan’ın vizyon festivali olmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı