REKLAMI GEÇ

Buldan Ovası daha ucuza sulanacak

Buldan Ovası daha ucuza sulanacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i ziyaret eden Aydın DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Cindere Barajı Yenicekent İletim Kanalı 2. Kısım projesiyle ilgili çalışmalara en kısa zamanda başlanacağını söyledi. Yenicekent iletim kanalından alınacak su ile toplamda 15 bin 220 dekar tarım arazisinin kapalı sistem ile sulanması amaçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2022 Salı, 16:10

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret eden Devlet Su İşleri (DSİ) Aydın Bölge Müdürü Emrah Köloğlu ile DSİ 216. Şube Müdürü Kemal Özsoy, çalışmalarına en kısa zamanda başlanacak olan Cindere Barajı Yenicekent İletim Kanalı 2. Kısım projesiyle ilgili bilgi verdi. AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ile MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Cindere Barajı Yenicekent İletim Kanalı 2. Kısım çalışmalarıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını açıklayan DSİ Aydın Bölge Müdürü Emrah Köloğlu, Cindere Barajı suyunun kapalı sistem ile Buldan ovasına taşınacağını söyledi. Köleoğlu, Yenicekent İletim Kanalı Projesi ile Pamukkale Gölemezli ve Çürüksu Buldan Ovası ve Karakıran bölgesindeki tarım arazilerinin cazibeli sulama yöntemiyle sulanacağını vurguladı.

“HEM KALİTE HEM REKOLTE ARTACAK”
Başkan Şevik, Cindere Barajı suyunun Buldan Ovası ile buluşturan proje tamamlandığında çiftçilerin ucuz suya kavuşacağını vurgulayarak,”Buldan ovasının önemli bir bölümü ucuz suyla sulanacak. Ayrıca, ürün çeşitliliğini de artıracak olan proje ile çiftçilerimiz hem kaliteli hem de yüksek rekolteli ürünler yetiştirecek. Ben çiftçilerimiz adına çalışmalarda emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

“YER ALTI SULARI KORUNACAK”
AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk ise “Yüzde 50’si tamamlanan Cindere Barajı 2.Etap Tarımsal Sulama projesinin Yenicekent İletim Hattı’nı kapsayan 2.Kısım çalışmalarının da başlanacak olması bizleri mutlu etti. Çalışmalar tamamlandığında yalnızca Buldan Ovası değil Pamukkale, Gölemezli, Çürüksu ve Sarayköy Karakıran bölgesi de suya kavuşacak. Ayrıca, yer altı suları da korunmuş olacak” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt ise projenin çiftçilere çok büyük fayda sağlayacağına ve Yenicekent İletim Kanalı Projesi ile çiftçilerin arazilerini daha ucuza sulayacak olmasının sevindirici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı