REKLAMI GEÇ

Buldan Ovası kapalı sistem sulanacak

Buldan Ovası kapalı sistem sulanacak

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Buldan Ovasının sulanmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yüksel, “Buldan ovasının kapalı sistem sulanması için raporlama ve proje çalışmalarında sona gelindi, yapım ihalesi 2014 yılı içinde muhtemelen Kasım ayında yapılacak” dedi.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2014 Perşembe, 14:00

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Buldan ovasının sulanmasına ilişkin proje çalışmasında sona gelindiğini yaptığı yazılı açıklamayla söyledi. Yüksel, yetkililerden alınan bilgiye göre proje çalışmasının ardından buldan ovasının modern ve en iyi teknolojik imkânlarla kapalı sistem ile sulanması için yapımına başlanacağını ifade etti.

Buldan ovasında toplamda 28.640 dekar tarım alanının sulanacağına dikkat çeken Milletvekili Yüksel; “Buldan ovası sulaması kapsamında, 12.540 dekar cazibeli ve 16.100 dekar pompajla olmak üzere toplam 28.640 dekar tarım alanı sulanacaktır. Buldan ve Pamukkale ovası sulamasına su temin edecek olan yenicekent iletim kanalının inşaatı aralıksız devam etmekte ve DSİ yetkililerinden aldığımız bilgiye göre 2014 yılı sonunda inşaat tamamlanacaktır. Bunun yanında Buldan ovasının sulanmasına ilişkin planlama raporu tamamlandı ve proje çalışmalarında da sona gelindi. Yapım ihalesi ise 2014 yılı içinde muhtemelen Kasım ayında gerçekleştirilecektir. Buldan sulama ünitesi kapsamında yapım ihalesi sürecinin hemen ardından sulaması yapılacak olan yerleşim yerleri: Yenicekent, Doğanköy, Oğuz ve Osmaniye’dir. Yine Buharkent sulama ünitesi kapsamındaki sulaması yapılacak olan yerleşim yerleri ise Buharkent, Savcıllı ve Kızıldere’dir. Bölgenin sulanmasına ilişkin tüm detaylar göz önüne alınarak hassas ve hızlı bir çalışma yapılmaktadır. Üreticilerimizin hizmetine sunmak üzere tamamen kapalı sistem bir sulama tesisinin kurulması için çalışmalar devam etmektedir.  İlimiz tarım arazilerinin sulanabilmesi noktasında her bölgede farklı çalışmalarımız var, cazibeli sulama üreticilerimizin sulama maliyetlerini oldukça aşağılara çekmektedir. Bizlerde bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Elbette her yeri cazibeli sulamak mümkün değil pompaj sulamaya da ihtiyaç var. Ancak bizim temel gayemiz ve gayretimiz üreticilerimizin en ücra noktadaki arazilerine de şartlar dikkate alınarak sulama sisteminin ulaştırılması ve en uygun şekilde üreticilerimizin sulamadan faydalanabilmesidir. Bölgemizdeki üreticilerimizin rahat sulama yapabilmesine imkan sunmak için var gücümüzle girişimlerde bulunmaya ve çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle tüm üreticilerimize kolaylıklar diliyorum, bereketli bir ürün dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı