REKLAMI GEÇ

Buldan protokolünden yaya güvenliği nöbeti

Buldan protokolünden yaya güvenliği nöbeti

Türkiye genelinde uygulanan “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” farkındalık etkinliği Buldan’da da gerçekleştirildi. Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu önünde düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile birlikte ilçe protokol üyeleri yaya güvenliği için nöbetteydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2021 Salı, 15:23

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş, “Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek” amacıyla ülke genelinde eş zamanlı yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin Tüm Unsurlarıyla Konunun Takipçisi ve Nöbette Olduğunu Göstermek” için “Hepimiz Yaya Geçitlerindeyiz” sloganıyla “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” kampanyası gerçekleştirilmişti. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz” etkinliği kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Buldan’da da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Kölemen ile ilçe protokol üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Öğrencilerin öğle arası çıkış saatinde gerçekleştirilen etkinlikte, Trafik Büro Amiri Kıdemli Polis Burhan Aka, öğrencilere yaya geçidi ve trafik işaretleri ile ilgili kısa bilgi verdi.

Farkındalık eyleminde öğrenciler okul önündeki yaya geçidine yaklaşan taşıtları ellerindeki dur-geç yazılı levhalarla yönlendirdi. Yayalara öncelik verilmesi gerekliliği vurgulanan farkındalık eyleminde Kaymakam Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile ilçe protokolü üyeleri de Yaya güvenliği için nöbette tuttu.

BELEDİYEDEN OKULLARA 10 BİN ADET MASKE
“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” etkinliğine katılan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yüz yüze eğitim kapsamının genişletilmesiyle birlikte okula başlayan öğrencilere ve öğretmenlere 10 bin adet maske dağıtımının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Buldanlı vatandaşları uyaran Başkan Şevik, Kovid-19 vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek, “Denizli’de de ne yazık ki korona virüs ile ilgili vaka sayılarında yeniden artış yaşanmaktadır. Maalesef korona virüs ile ilgili problemimiz henüz çözülmüş değil. Bu sebeple ilçe halkımızdan, maske, mesafe ve temizlik kurallarına en üst düzeyde riayet etmelerini rica ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı