REKLAMI GEÇ

Buldan sağlıkta çağ atlıyor

Buldan sağlıkta çağ atlıyor

Hayırsever işadamı Arif Cerit’in yaptırdığı, günümüz koşullarına göre yetersiz kalan Buldan Devlet Hastanesi yine Buldanlı 10 işadamının 1 milyon YTL’ ye yaklaşan katkılarıyla yepyeni binasına kavuştu.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Buldanlı hayırseverler öyle bir hastane yaptırdı ki, şirin ilçe bir anda Türkiye’nin en modern sağlık tesisine kavuştu. Başhekim Dr. Selma Dingil yönetimindeki hastane personeli deBuldanlılara daha iyi hizmet verebilmek için hastaneye ISOKalite Belgesi almak için kolları sıvadı vegüç birliği sözü verdi. Buldan Devlet Hastanesi’nin yeni binası adeta özel bir hastane gibi düzenlendi. “Allah kimseyi düşürmesin ama eksik de etmesin” dedirten hastanede her hasta için ayrı ayrı odalar planlandı. Odalarda hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği donanım bulunuyor. Sadece refakatçisiyle odasında kalacak hastanın özel tuvaleti ve özel banyosunun yanı sıra 26 odanın tamamında 24 saat kesintisiz internet hizmeti verecek donanım da kuruldu. Hastanede, çocuk,cerrahi, dahiliye, kadın doğum servisleri bulunuyor. Ameliyathane katına bir de steril doğumhane yapıldı. Tüm bunlar 10 hayırsever işadamının katkısıyla gerçekleşti. Bazı demirbaşlar, elektrikli kumandalı katlanır yataklar,yemek masaları,ameliyathane lambası, masası ve dolaplarını hastane kendi döner sermayesinden yaptırdı. Diğer tüm inşaat ve donanım masraflarını 10 altın adam karşıladı.

Tüm katkıda bulunan arkadaşları adına konuşan işadamı AhmetNadir Özlen daha önce yurtdışında bulunmuş bir tekstil emeklisi. “Daha önce 2005’teki temel atma töreninde “Buldan en iyisine, en güzeline layıktır” demiştim.”Sözümüzde durduk,en önemli hizmetin sağlık alanına yapılacağına inandık” diyor. Ahmet Nadir Özlen’in yanı sıra hastanenin yapımını gerçekleştiren diğer Buldanlı işadamları şöyle: Ali Tunaboylu , Ahmet Tuncay, Ahmet Seyrek, Mithat Süren, Mehmet Ülkü,Müesser Ülkü, Makbule Erensoy, Özer Vural, Ömer Yiğitler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı