REKLAMI GEÇ

Buldan, şantiyeye döndü

Buldan Belediyesi’nin çalışmaları ile Buldan şantiye alanına döndü. Belediye, parke taşı çalışmasından çok katlı otopark inşaatı devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Buldan Belediyesi, çalışmaları ile Buldan’ı adeta şantiye alanına döndürdü. Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik, “Birinci etap 8 bin 300 metrekarelik parke taşı döşeme, Yeni Mahalle’de birçok güzergaha yapıldı. 2. etap da 8 bin 500 metrekarelik parke taşı döşeyerek toplam 16 bin 800 metrekarelik hedefimize ulaşacağız. İlçemizin belirli güzergahları kilitli parke taşı ile kaplanacak. 14.2.2008 tarihinde Akça Hazır Beton tarafından yapımına başlanan pazaryeri ve çok katlı otopark inşaatı devam ediyor. Devlet Hastanesi önü düzenlemesi, yol genişletme çalışmaları sürdürülüyor. Yol genişlerken, dere içine istinat duvarı çektik. Kazanılan alana çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yapılıyor. Bu yol hastanemize yakışır hale dönüşecek. Bu yol üstündeki köprüyü de genişlettik. Hastane köprüsü, Yörük Aliler Köprüsü, Meyere yolu üzerindeki tüm köprüleri bitirdik. Şimdi Yukarıbucak’a bağlayan yolun üstendeki Turfan Yüzü Köprüsü’nü bitirmek üzereyiz” dedi.

Dere ıslan çalışmaları da yaptıklarını belirten Şevik, “Turan Mahallesi’nden Gölbaşı Mahallesi’ne kadar olan, dere boylarına istinat duvarı çektik. Buralardaki yolları genişlettik. Dereyi ıslah ettik. Kazanılan yerlere yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz. Park yerine dönüşen bu yerlerde yazın halkımız ailecek dinlenecektir. Bu güzergahlardaki su kanalizasyon tamamen bitti. Bu yol güzergahları da kilit parke taşları ile kaplandı. 40 yıllık şehir hamamını modernize ettik. Yapıldığı o yıllarda bölgenin en modern hamamı idi, ama zamanla sıvaları döküldü, mermerleri yıprandı. Biz belediye olarak tüm mermerleri söktük. Su şebekesini, pis su borularını, göbek taşını yeniledik. Soyunma odaları, dinlenme alanları modern şekle Buldan halkına yaraşır şekilde düzenlendi. Halkımıza şehir hamamını 15 gün ücretsiz hizmet verdik. Sırada Buldan’ı tanıtım atağımız var. Dokuma, kültür festivalimizle dünya çapında tanıtım. Yöresel ürünlerin değerlendirilmesi, Buldan’ın ekonomik aktiviteyi kazanması en büyük hedefimizdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı