REKLAMI GEÇ

BULDAN SOKAKLARI’NA BERGAMA TAŞI

BULDAN SOKAKLARI’NA BERGAMA TAŞI

Buldan Belediyesi, Buldan’ın tarihi dokusunu barındıran Dokuma Pazarı Sokağı’nı örnek sokak haline getirdi. Alt yapı çalışmaları tamamlanan sokak, tarihi dokuya uygun Bergama taşı ile döşendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2015 Perşembe, 12:29

Kısa bir süre önce restorasyonu tamamlanan Yeşildere Mahallesi’ndeki Dokuma Pazarı Sokağı, Buldan’ın örnek sokağı haline getirildi.

Buldan’ın tarihi dokusunu yansıtan Dokuma Pazarı Sokağı’na Bergama Taşı ile döşediklerini açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Vatandaşlarımızın seçimden sonra bizlere ilettikleri sorunları bir bir yerine getirmeye devam ediyoruz. Bizler de bizlere iletilen sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeşildere Mahallemizde tamamlanan Restorasyon ve alt yapı çalışmalarının ardından tarihi dokuya özgü Bergama taş döşemesi yapıyoruz” dedi.

Normalde ilçenin sokaklarına döşenen kilitli taştan ziyade Bergama Taşı’nın daha uygun olacağını düşündüklerini belirten Başkan Gülbay, “Taş döşeme çalışmasının ardından sokağımız daha bir güzel oldu” diye konuştu.

Yorumlar

ömür duruerk   -  Bağlantı 25 Haziran 2015, 19:33

O sokağın dükkanlarla canlanmasını, Buldan gibi güzel bir ilçenin turizme kazandırılması için yıllardır yapılmayan gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

Buldan neden Eskişehir- Odunpazarı kadar bile olamıyor yıllardır?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı