REKLAMI GEÇ

Buldan Süleymanlı Yaylası’nda denetimler artırıldı

Buldan Süleymanlı Yaylası’nda denetimler artırıldı

Geçtiğimiz hafta yaşanan balık ölümleri ile gündeme gelen Buldan Süleymanlı Yayla Gülü için Buldan Belediyesi denetimleri artırdı. Yaylada yangın ve çevre kirliliğine karşı ekipler 24 saat denetim yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2019 Cumartesi, 15:16

Havaların ısınmasıyla birlikte, yayla turizmcilerin ve piknikçilerin akınına uğrayan Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde önlemler artırıldı. Buldan Belediyesi, geçtiğimiz hafta içerisinde toplu balık ölümleriyle gündeme gelen Yayla Gölü’nde çevre temizliği için üç personelini görevlendirdi. 7/24 Yayla Gölü’nde görev yapacak olan belediye personeli, çevre temizliğinin yanı sıra, piknik yapan vatandaşları yangın tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olma konusunda uyaracak.
“LOKAL OLARAK ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
Süleymanlı Yayla Gölü’nün turizm açısından çok önemli olduğunu belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, balık ölümleriyle ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe Müdürlüğü’nün gerekli çalışmaları başlattığını söyledi. Şevik, “Biyologlar tarafından gölden su örneklerinin alındı, balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor. Balık ölümleri Yayla Gölü’ne mahsus değil, yağışların az olması ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle Türkiye genelinde birçok gölette bu tarz şeyler yaşanıyor. Buldan Belediyesi olarak biz lokal olarak çalışma başlattık. Yayla gölünü milli park haline getirirken ana hedefimiz, Yayla Gölü’nü ve çevresini korumak. İnsanın olduğu yerde kirlenmede oluyor. Üç personelimizi Yayla Gölü’nde görevlendirdik. Yayla Gölü konusunda hassasiyetimiz devam edecek” dedi.


“DENİZLİ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ”
Yayla Gölü’nün Denizli Turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şevik, “Denizli’nin önemli kültür ve turizm projelerinden biri de Yayla Gölü projesi. Hierapolis-Tripolis Turizm hattının bitiş noktası Yayla Gölü. Bu konuda Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Umuyorum ki en kısa zamanda Yayla Gölü, bizim yıllardır özlediğimiz rekreasyon ve doğal park çalışmalarına kavuşacak, ziyarete açılacak. Yayla Gölü, Buldan ve çevresi için çok önemli. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde Yayla Gölü, daha kullanılabilir ve korunabilir bir konuma gelecek” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı