REKLAMI GEÇ

Buldan uluslararası festivale hazırlanıyor

Buldan uluslararası festivale hazırlanıyor

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Buldan Hoşgörü Şenlikleri festivale dönüşüyor. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, festivale UNESCO listesine girmiş dokuma ustalarını da davet edeceklerini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2016 Perşembe, 12:06

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gezeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla festival ve planlamalar ile bilgi verdi. Haziran ayının ilk haftası düzenlenen Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin panayıra dönüştüğünü belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, “Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’ne alternatif olarak Buldan Uluslararası Hoşgör Festivali olarak düzenlemeyi düşünüyoruz. 30 Ağustos’ta başlayacak, 4 Eylül Buldan’ın kurutuluş gününe kadar devam edecek, Türkiye’nin ve dünyanın tüm dokuma çeşitlerinin sergileneceği uluslararası düzeyde festival olacak. UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmiş dokuma ustalarının davet edileceği festivalin hazırlıklarına şimdiden başladık” dedi.

Başkan Gülbay, Buldan ve Denizli dışında yaşayan Buldanlılara da festival için destek çağrısında bulundu.

BULDAN’IN PANAYIRA DA İHTİYACI VAR
Buldan Dokuma, Kültür ve İl Sanatları Festivali’nin panayıra dönüştüğünü anlatan Başkan Gülbay, “Buldanlıların ve Denizli halkının panayıra da ihtiyacı var. Dokuma Festivali, vatandaşların Buldan dokumalarını yerinde görüp ve ucuza satın alabileceği bir etkinlik olarak devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı