REKLAMI GEÇ

Buldan Yayla Gölü, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildi

Buldan Yayla Gölü, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Buldan Yayla Gölü’nü, “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan etti. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlık ayrıca, Yayla Gölü’nün “Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan” tesciline ilişkin çalışmasını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2020 Pazar, 12:41

Buldan’ın doğa harikası Yayla Gölü ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sevindiren karar. Bakanlık, Buldan Yayla Gölü ile birlikte 5 ildeki bazı doğal sit alanlarına ilişkin koruma kararları aldı.

BULDAN YAYLA GÖLÜ DOĞAL KORUMA ALANI OLDU
Görsel güzelliği, barındırdığı tabiat varlıkları ile kentin en gözde bölgelerinden biri olan Buldan Yayla Gölü’nün “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildiğine yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

YAYLA GÖLÜ’NE İLİŞKİN HASSAS ALAN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yayımladığı karar ile koruma altına aldığı Buldan Yayla Gölü’ne ilişin çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, Yayla Gölü’nün “Doğal Sit-Kesin Korunacak Hassas Alan” tesciline ilişkin çalışmasını devam ettiriyor.

BULDAN YAYLA GÖLÜ
Buldan Yayla Gölü’nün yüzölçümü 50 hektar, denizden yüksekliği 1.155 metre. Buldan sınırları içerisindeki Süleymanlı Köyünün doğusundaki Süleymanlı Yaylasında ve Sazak düzlüğündedir. Gölün suları tatlıdır. Nilüferlerin gelişmesi ve alanın %15’inde ağaçlık alan oluşmaya başlaması gölün derinliğinin az olduğunun göstergesi sayılmaktadır. Göl çevresinde özellikle küçükbaş olmak üzere hayvancılık yapılır.

Göç eden kuşların kısa süreli konaklama yeri olan gölde sazan ve yayın balığı bulunur. Göl çevresinde yabani tavşan, domuz, oklu kirpi, porsuk, yeşilbaş ördek, ak pelikan, sakar meke gibi yabani hayvanlar sıklıkla görülür.

Gölün çevresinde kuru ve ıslak nemli zeminlerde 95 bitki grubu bulunmakta bunlardan 2 çeşidi endemik, 62 çeşidi göl çevresinde ve 33 adedi de göl içerisinde askıda veya göl zeminine tutunmuş olarak yaşamaktadır.1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanılmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı