REKLAMI GEÇ

Buldan’a millet bahçesi yapılıyor

Buldan’a millet bahçesi yapılıyor

Buldan Belediyesi, yaklaşık 2 bin 700 metrekarelik Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin bulunduğu alanı millet bahçesi alanı olarak düzenliyor. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Halkımızın aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirebileceği Millet Bahçesi’nde oyun grupları ve sosyal tesis bulunacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2020 Cuma, 15:12

Buldan Belediyesi, mevcut parkları baştan ayağı yenileyerek ilçeye yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. 2007-2014 yıllarında, ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği Talat Tarakçı, Nuri Akın, Toplu Konut ve Gölbaşı Parkı gibi irili ufaklı 27 adet parkı Buldan’a kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Şevik, yeni döneminde de yeşil alan ve park projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadı.

Buldanlıların daha temiz, daha yeşil ve ferah bir ortamda vakit geçirmeleri için mevcut parkları yeniden düzenleyen Başkan Şevik, yeni park projelerini de hayata geçirerek, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefliyor. Yenicekent Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı ve Festival Alanı’ndaki, peyzaj çalışmasının son hızla devam ettiğini açıklayan Başkan Şevik, Buldan’a en kısa zamanda millet bahçesi kazandırılacağını söyledi.

Başkan Şevik, “Gölbaşı Mahallemizdeki, yaklaşık 2 bin 700 metrekarelik Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin millet bahçesi olarak yeniden düzenleyeceğiz. Buldanlıların keyifli vakit geçirebileceği millet bahçesinde, oyun grupları ve sosyal tesis olacak” dedi.

“YEŞİL ALANLARIN KIYMETİNİ ANLADIK”
Özellikle pandemi sürecinde yeşil alanların kıymetinin daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Şevik, “Türkiye ve tüm Dünya’yı etkisi altına Kovid-19 salgını sürecinde hepimiz anladık ki, yeşil alanlar çok kıymetli, çok değerli. Bu nedenle yeşil alanlarımızı artırmaya daha çok gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Bir taraftan Duran Çeşmesi Mevkiindeki Alparslan Türkeş Parkı’nın ardından, başlattığı Yenicekent Cumhuriyet Parkı Peyzaj çalışmasına hızla devam eden Buldan Belediyesi, gençlerin hem hoşça vakit geçirebileceği hem de kitap okuyup, ders çalışabilecekleri, kapalı ve yeşil alandan oluşan Kitap Kafe inşaatını tamamlamak için çalışıyor. Kitap Kafe’nin en kısa zamanda gençlerin hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Şevik, önümüzdeki günlerde Topdamı, Vakıf ve Girne Parkı’nda da çalışma başlatılacağını ifade etti.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 6 Kasım 2020, 22:51

Vali bey; daha az sosyalleşin demişti bugün. Biz de bi fazla sosyalleşiriz artık. Yanlız, çay-kek de ne zaman beleş olacak? Hâlâ bekliyoruz haa!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı