REKLAMI GEÇ

Buldan’a yerel kalkınma için 2 milyon lira hibe desteği

Buldan’a yerel kalkınma için 2 milyon lira hibe desteği

Avrupa Birliği’nin kırsal kalkınmayı desteklediği IPARD programını yürüten Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) başvuran Buldan Doku Yerel Eylem Grubu Derneği’nin 1 milyon 922 bin 155 TL hibe hakkı kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2020 Cumartesi, 14:35

Buldan’ın tanım ve turizmine katkı koyacak Avrupa Birliği desteklerini sağlamak amacıyla kurulan Buldan Doku Yerel Eylem Grubu Derneği, önemli bir katkıya imza attı. Derneğin, Türkiye Cumhuriyeti’nin de katkı koyduğu IPARD II Programı kapsamında hazırladığı, ‘Yerel Kalkınma Stratejisi’ Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandı. Buldan’a, TKDK aracılığıyla 1 milyon 922 bin 155 TL hibe desteği sağlandı.
Serdar Uğur başkanlığında kurulan Doku Yerel Eylem Grubu Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığını İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Uğur yapıyor. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, Ömer Öz, Naci Çomuk, Burak Can Tuğrul’un yönetim kurulu üyeliğini üstlendiği Derneğin çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan 81 üyesi bulunuyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, hibe desteğinin sevindirici olduğunu belirterek, “Turizm, tekstil ve turfanda çekirdeksiz üzümü ile ön plana çıkan ilçemizin kırsalında tarım, hayvancılık, turizm ve kültürel çevre konularında bu projenin önemli katkıları olacak. Küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar oluşturacaktır” dedi.

Doku Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Serdal Uğur, projenin içeriğini şöyle anlattı:
“Yerel Kalkınma Stratejisi, kırsal alanın kalkınması, üzüm bağlarının geliştirilmesi, restorasyon çalışmaları, alternatif turizmin geliştirilmesi gibi bir çok alt başlıklardan oluşuyor. Hedefimiz, kadın ve genç istihdamını artırmak, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak, ilçemizin yerel kaynak ve potansiyelinden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek. Gerek festivallerle gerekse diğer etkinliklerle Buldan’ı yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak da stratejilerimizin arasında.
Ayrıca, yayla çileği, Kadiköy Patlıcanı gibi yöresel ürünlerimiz için coğrafi işaret belgesi alarak değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. 1 Milyon 922 bin 155 TL’lik destek Buldan’ın kalkınması için harcanacak.
Çalışmalarımıza, öncelikle Buldan evlerinin restore etmekle başlamak istiyoruz. Hibe desteği, kırsal alanda ise çiftçilerimizin ürünlerinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalarda değerlendirilecek.”

Fotoğraf: İsmail Kahraman

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı