REKLAMI GEÇ

Buldan’da 120 yıllık taş bina konservatuvar olacak

Buldan’da 120 yıllık taş bina konservatuvar olacak

Buldan’da, kültür ve turizm projelerinden biri için daha start verildi. Kültür evi ve konservatuar olarak kullanılmak üzere restore edilecek olan 120 yıllık taş bina, belediye ekiplerince temizlendi. Taş evden çıkan tonlarca tekstil malzemesi görenleri şaşırttı, evi sahiplenen sokak köpekleri de barınağa taşındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2022 Perşembe, 10:56

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kurtuluş Mahallesi Bağlayan Sokaktaki 120 yıllık taş yığma yapının restorasyonu için çalışma başlattı. Bir dönem Buldanlı tekstil ustası tarafından depo olarak kullanılan tarihi yapı, belediye ekiplerince temizlendi.

Tarihi evden çıkan tonlarca tekstil malzemesi görenleri şoke ederken, evi mesken edinen sahipsiz köpekler de Belediye Sokak Hayvanları Barınağı’na taşındı.

Gazankıranlar evi olarak bilinen 120 yıllık taş binayı, Belediye Kültür Evi ve Konservatuar olarak ilçe turizmine kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Şevik, “Tarihi taş evin restorasyon projesi Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kabul edildi. Restorasyon için çalışmalarımızı hızlandırdık. Uzun zamandan beri boş olan evi ekiplerimiz temizledi. En kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak” dedi.


Pandemi döneminde ara verilen müzik, enstrüman kurslarının yeniden açıldığını ve geçici olarak Belediye Meclis Salonu’nda verildiğini söyleyen Başkan Şevik, “Taş Evi, Belediye Kültür Evi ve Konservatuar olarak kullanacağız. Amacımız hem tarihi yapıyı yeniden kültür turizmine kazandırmak hem de ilçemizdeki yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmelerine katkı sağlamak. Konservatuarımız yalnızca gençlere değil, her yaştan vatandaşımızın sosyalleşmesi, sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu.

MEHTER TAKIMI KURULUYOR
Belediyeciliğin bir görevinin de insanların kültürel faaliyetlere katılmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, yetenekli belediye personellerinden oluşan mehter takımı oluşturulacağını söyledi.

Yorumlar

Yusuf Küçüksoy   -  Bağlantı 17 Şubat 2022, 18:21

Benim çocukluğumun geçtiği evdi.Eski ama muhteşem bir mimarisi vardı.Bir Buldanlı olarak çocukluk anılarım canlandı.Emği geçen ve geçecek herkese sonsuz teşekkürler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı