REKLAMI GEÇ

Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak

Buldan’da 2 bin fidan toprakla buluşacak

Buldan Belediyesi’nin “Ağaçlandırma” projesi, Orman Genel Müdürlüğü‘nün Ağaçlandırma Hibe Desteğinden yararlanmaya hak kazandı. Proje kapsamında, ıhlamur, çınar yapraklı dut, mabet gibi 13 farklı türde 2 bin hibe fidan Buldan’a geldi. Ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Şevik, fidanların en kısa zamanda toprakla buluşturulacağını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2021 Çarşamba, 17:52

Buldan Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü’nün “Devlet Ağaçlandırma hibe Fidan Desteği” kapsamında hazırladığı proje, hibe desteği almaya hak kazandı. Ağaçlandırma projesi kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü’nce gönderilen iki kamyon fidan, Buldan’a ulaştı.

PROJE MALİYETİ 400 BİN TL
Başkan Şevik, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili hazırlanan projesinin toplam maliyetinin 400 bin TL olduğunu açıklayan Başkan Şevik, Ihlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defneyapraklı dağ muşmulası, tespih ağacı gibi 13 farklı türden 2 bin fidanı teslim aldıklarını açıkladı.

Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Ertan ile belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, fidanların en kısa zamanda toprakla buluşturulacağını belirten Başkan Şevik, “Halkımızın nefes alacağı, çocuklarımızın mutlu olacağı yeni parkları süratle hayata geçireceğiz. Daha yeşil ve yaşanabilir bir Buldan hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı devam ediyoruz. Bu kapsamda mevcut parklarımızı yeniliyor, yeni parkları Buldan’a kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.

YENİ PARK PROJELERİ HAZIR
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 2007-2014 başkanlık yaptığı 7 yılda, ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği Talat Tarakçı, Nuri Akın, Toplu Konut ve Gölbaşı Parkı gibi irili ufaklı 27 adet parkı Buldan’a kazandırdıklarını, çeşitli türlerde 25 bin fidanı da toprakla buluşturduklarını açıkladı. 5 büyük park ve mesirelik alan projelerinin hazır olduğunu söyleyen Başkan Şevik, “Alparslan Türkeş Parkı, Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kültür Merkezi ve Kitap Kafe, 2 bin 700 metrekarelik Millet Bahçesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor. En kısa zamanda Vakıf Mesirelik Alanı, Topdamı Bahçesi ve Mesireliği ile Yenicekent Cumhuriyet Parkımız, başlattığımız peyzaj çalışması ile daha modern hale getirilecek. Ayrıca Girne Mahallemize yapacağımız park ve mesirelik alan ile Buldan, yeni bir yeşil alan daha kazanacak” diye konuştu.

BULDAN, HAK ETTİĞİNİ ALIYOR
Belediye’nin, Buldan’ın Bölge turizminde yerini alması için başlatılan çalışmalara Bakanlıklar ve genel müdürlükler düzeyinde önemli destekler sağlandığını hatırlatan Başkan Şevik, “Belediyemizin devam eden Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon projelerine, Kültür ve Turizm Bakanlı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önemli destek sağladı. Ben, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı