REKLAMI GEÇ

Buldan’da 2 festival ile kurtuluş yıldönümü etkinlikleri iptal edildi

Buldan’da 2 festival ile kurtuluş yıldönümü etkinlikleri iptal edildi

Buldan Belediyesi’nin 2020 Denizli yılı dolayısıyla büyük bir titizlikle hazırlıklarını yürüttüğü 20. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, koronavirüsü tedbirleri kapsamında iptal edildi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Bizim önceliğimiz Buldanlı hemşerilerimizdir. Onların sağlığını ve güvenliğini riske atmayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2020 Çarşamba, 16:59

Buldan Belediyesi, 14-15-16 Ağustos tarihlerinde yapmayı planladığı Yenicekent Tripolis Kültür, Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile 28-29-30 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali ve 4 Eylül Buldan’ın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 98. yıl etkinliklerini iptal etti.

Her yıl Ocak-Mart ayında başlayan festival hazırlıklarının tamamlandığını ancak son günlerce artan Covid-19 vakaları nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarını açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “2020 Denizli yılına özel, 20.sini yapacağımız festivalimize özenle hazırlanmıştık. Buldan için özel bir festival olacaktı. Ocak-Mart aylarında başladığımız festival hazırlıklarımız da tamamlandı. Ancak, Sağlık Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığımız ve Denizli Valiliği, Kaymakamlığımızın, ülkemizde yeniden artış gösteren Covid-19 vakası konusunda gösterdikleri hassasiyeti dikkate alarak iptal ettik” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI
Buldan halkının sağlığını riske atmamak için festivallerin iptal edildiğini belirten Başkan Şevik, “İlçemizin, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımı açısından önemli olduğunu bildiğimiz festivalleri önemsiyoruz. O nedenle hazırlıklarımızı her yıl Ocak-Mart aylarında başlarız, haziran ayında tamamlar, festivale gideriz. Ancak bu yıl Haziran ayında yapacağımız Buldan Festivali’ni Covid-19 salgını nedeniyle Ağustos’a ertelemiştik. Son günlerde, Covid-19 vakasının yeniden artış göstermesi nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bizim önceliğimiz Buldan halkı ve Buldan’dır. Vatandaşlarımızın, sağlığını, güvenliğini riske sokmamak için hassasiyetlerimizi ortaya koymamız gerekiyordu. Sıkıntılı süreç bittikten sonra önümüzdeki yıl festivallerimizi daha görkemli bir şekilde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

MECLİS’İ BİLGİLENDİRDİK
Buldan ve Yenicekent Festivali ile ilgili hazırlıklar konusunda Meclis’in bilgilendirildiğinin altını çizen Başkan Şevik, “Festival ile ilgili Meclis kararı alınmamasına rağmen yapılan çalışmalar, hazırlıklar konusunda Meclis’e bilgi veririm. Bu yıl da Meclis bilgilendirilmiştir. Temmuz ayı toplantısında da Meclisimizde festival hazırlıkları gündeme getirilmiş ve her hangi bir olumsuz durumda iptal edebileceğimizi açıkladık. Ancak, bazı Meclis üyelerimiz sosyal medya hesaplarından meclis üyelerinin bilgilendirilmediği yönünde paylaşımlarda bulunmaları bizleri üzmüştür. Temmuz ayı Meclis kayıtlarında da festival ile ilgili olan konuşmam mevcuttur. Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirme yapmayalım. Sağlık her şeyin başında gelir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı