REKLAMI GEÇ

Buldan’da 4 sokak daha turizme kazandırılacak

Buldan’da 4 sokak daha turizme kazandırılacak

Buldan’daki tarihi sokakların eski dokusuyla turizme açılması projesi sürüyor. İlçede Terziler Kaşı, Tarakçı Sokak, Düzalan ve Tavacı sokak turizme kazandırılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2024 Salı, 15:27

Buldan’da 2001 -2003 yıllarında gerçekleştirilen Kültür Varlıkları Envanteri çalışmasıyla 7 mahalle, 32 sokak ve 300’ün üzerinde yapı belirlenerek koruma kurullarının kentsel koruma kararlarıyla tescillenerek koruma altına alınmıştı.  Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in ilk başkanlık dönemi 2007 -2014 yıllarında başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamaları 2019 Yerel Seçimlerin ardından yeniden başkanlık koltuğuna oturmasıyla hız kazandı.

Sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamaları tamamlanan Beyler, Dokuma Pazarı, Eski Arasta, Çarşı, Türkmenoğlu, Fetçiler ve Semerci sokaklarında çok sayıda yapı, ilçenin dikkat çeken kendine has mimarisine ve renklerine uygun olarak yenilenerek turizme kazandırıldı.  Bergama taşı döşenerek tarihi görünümüne kavuşan sokaklar, bugün ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları haline geldi.

KÜLTÜR RİNGE PROJESİNDE SONA GELİNDİ
Sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamaları belirli bir plan doğrultusunda gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Şevik, “Kültür Ringi projemiz ile ilçemizin kültürel ve tarihi turistik rota potansiyelini ortaya konulması amaçlanmaktadır. Ring içerisinde yer alan 7 sokağımızı restore ettik.  Sokaklarımızdaki sivil mimari yapılar ile kültürel değerlerlerimizi ayağa kaldırdık, turizme kazandırdık. Kültür Ringi projemiz kapsamında 4 sokağımızın daha projesini hazırladık. Yaklaşık 35 milyon TL’ye mal olması beklenen Tarakçı Sokak, Terziler Kaşı, Düzalan ile Tavacı Sokaklarımızın sağlıklaştırma ve restorasyon projeleriyle  Kültür Ringi projemiz de tamamlanmış olacak ” dedi.

Yorumlar

ahmet okur   -  Bağlantı 31 Ocak 2024, 21:42

Helal olsun kültür yatırımı şu an çok önemli bir unsur darısı merkez yönetimlerine

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı