REKLAMI GEÇ

Buldan’da Alzheimer farkındalık programı düzenlendi

Buldan’da Alzheimer farkındalık programı düzenlendi

Buldan Belediyesi ile Alzheimer Derneği Denizli Şubesi birlikte, Alzheimer farkındalık programı düzenlendi. Programda dernek üyelerinin yazıp ve oynadıkları “Unutsalar da unutulmayacaklar” adlı tiyatro oyunu beğeni kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2019 Cuma, 16:58

Buldan Belediyesi Kültür Hizmetleri Müdürlüğü ile Azheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliği ile düzenlenen Alzheimer farkındalık programı düzenlendi. Programda dernek üyelerinin yazıp ve sahneye koydukları “Unutsalar da unutulmayacaklar” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Etkinliğe Buldan Belediye Başkan Vekili Hamdi Taşdemir, Azheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hülya Eryılmaz, meclis üyeleri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Buldan Güzelleştirme Derneği Salonu’ndaki etkinlikte Alzheimer hastalığı ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Şube Başkanı Eryılmaz,  dernek olarak alzheimer hastalarına ve yakınlarına her zaman destek olduklarını ifade etti. Hedeflerinin Denizli’de Alzheimer hastaları için gündüz bakım evi açmak olduğunu da dile getiren Eryılmaz, “Bu hastalık yeni bir hastalık olmasa da hastaların sayısı giderek artmaktadır. Çalışan hasta yakınlarına kolaylık sağlamak amacıyla Denizli’ye gündüz bakım evi kazandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca dernek olarak Alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak, hasta ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Hem eğlendirdiler hem eğlendiler
Kendilerinin yazıp oynadığı  “Unutsalar da Unutulmayacak” adlı tiyatro oyunu ile Alzheimer hastalığı ve hasta yakınlarının karşılaştıkları sorunları bazen mizahi, bazen de duygusal bir dille anlatan dernek üyeleri, sahne performansları ile göz doldurdu.  Tiyatro oyunun ardından yine tamamı dernek üyelerinden oluşan ritim gurubu, mini konser verdi.  Ritim Gurubu, seslendirdikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle izleyenleri doğumsuz bir gece yaşattı.

Gecenin ardından Dernek Başkanı Hülya Eryılmaz’a çiçek takdim ederek teşekkür eden Belediye Başkan Vekili Hamdi Taşdemir, “Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’in sivil toplum örgütlerine verdiği değeri ve her zaman yanlarında olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca, bizlere yaşattığınız güzel gece için teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı