REKLAMI GEÇ

Buldan Belediye Meclisi komisyonları belirledi

Buldan Belediye Meclisi komisyonları belirledi

Buldan Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda komisyon üyeleri belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2021 Cumartesi, 11:09

Buldan Belediye Meclisi, Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplanan mecliste, Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonunda komisyonda Mustafa Mustak, Hamdi Taşdelen ile Ahmet Turan Bilgin görev aldı.

Toplantıda ayrıca açık oylama ile belirlenen İmar Komisyonuna, Musa Çetinel, Mehmet Köklü ile Ahmet Turan Bilgin seçilirken, Mustafa Mustak, Musa Çetinel ile Denizhan Yurdakul Plan ve Bütçe Komisyonunda görev aldı.

Yılın ilk toplantısında Başkan Şevik ve Meclis üyeleri, 2021 yılı için geçerli olacak 2 bin 825 lira asgari ücretin Buldan Belediyesi’nde 3 bin 100 lira olarak belirlenmesi yönündeki teklifi değerlendirdi.

Önerge Meclis’te gündeme alınmayarak şifahen görüşüldü. Başkan Şevik, “Başkanlık yaptığım 2007-2014 döneminde de yeni dönemde de tüm işçilerimize asgari ücrettin üzerinde maaş ödemesi yaptık. Geçtiğimiz yıl taşeron işçilerimiz dahil tüm işçilerimiz, toplu sözleşme kapsamında asgari ücretin 400 lira üzerinde maaş almıştır. Ayrıca işçilerimize, bayramlarda olmak üzere yılda iki kez ikramiye ile destek verdik. 2021 yılında da işçilerimizin alacağı maaş 3 bin 100 liranın üzerinde olacaktır” dedi.

Başkan Şevik, geçtiğimiz ay içerisinde Buldan Belediyesi’ni denetleyen Mülkiye Müfettişinin hazırladığı teftiş raporunu meclis üyeleriyle paylaştı. Rapor ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Şevik, “Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Buldan, turizmin, tarımın ve dokumanın merkezi yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı