REKLAMI GEÇ

Buldan’da asırlık mezbahada restorasyon sürüyor

Buldan’da asırlık mezbahada restorasyon sürüyor

Belediye Başkanı Talat Tarakçı döneminde yapılan mezbahada restorasyon çalışmaları devam ediyor. Başkan Şevik, “Yaklaşık bir asırlık yapının aslına uygun olarak başlatılan restorasyon çalışması tamamlandığında Buldan’a daha modern ve daha hijyenik mezbaha kazandırmış olacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2022 Cuma, 16:11

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Mustak ve birim amirleriyle birlikte mezbahadaki çalışmaları yerinde inceledi.

Buldan’ın efsanevi Belediye Başkanı Talat Tarakçı döneminde yapılan yaklaşık 100 yıllık tarihi mezbaha binasının aslına uygun olarak restore edildiğini belirten Başkan Şevik, “İlçemizin kültür mirasını sahip çıkmaya devam ediyoruz. Yaklaşık bir asırlık mezbaha artık işlevini yitirmişti. Burayı aslına uygun olarak restore ederek, daha modern ve daha hijyenik mezbahayı ilçemize kazandıracağız. Burası tarihle modern yapının buluştuğu ender noktalardan biri olacak” dedi.

Mezbahanın, hijyenik şartlarda 60 küçük ve büyükbaş hayvan kesiminin aynı anda yapılabileceğini şekilde restore edildiğini vurgulayan Başkan Şevik, yalnızca kurban pazarı olarak kullanılan alanını yılın 12 ayı canlı hayvan pazarı olarak kullanılabilecek şekilde düzenleneceğini ifade etti.

Yeni düzenleme ile kapasitesi 3 kat arttırılacak olan canlı hayvan pazarının, kapalı ve açık alandan oluşacağını belirten Başkan Şevik, hayvancıların ve müşterilerin vakit geçirebileceği sosyal alanların da oluşturulacağını söyledi.

Başkan Şevik, “Buldan, kültür, turizm ve tarım kenti olduğu kadar hayvancılıkta önemli geçim kaynaklarımızdan biridir. İlçe hayvancılığının gelişmesinde önemli katkı sağlayacak olan yeni, modern mezbaha ile canlı hayvan pazarı çevre il ve ilçelere de hizmet verecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı