REKLAMI GEÇ

Buldan’da eski cezaevinde resim sergisi

Buldan’da eski cezaevinde resim sergisi

Minik ressamlar renkli dünyalarını yansıttığı tablolarını, eski cezaevi avlusunda sergiledi. Resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “BELKÜM’de, çocuklarımızın geniş ufuklarını yansıtan tabloları sergilemekten onur duydum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2021 Salı, 09:53

Buldan Belediyesi belediyesi tarafından Adalet Bakanlığından devralınarak 2011 yılında el sanatları merkezi olarak restore edilen eski cezaevi avlusu, resim sergisine ev sahipliği yaptı. Buldan Hicazkar Müzik ve Sanat Merkezi’nin 6-13 yaş grubu i kursiyerlerinin resim Resim öğretmeni Canan Demirel önderliğinde hazırladıkları tablolarını sergiledikleri sergi açılışına Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Resim sergisini gezen Başkan Şevik, öğrencilerin tablolarını beğeniyle inceledi, kursiyerlerle tek tek ilgilenerek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Şevik,”BELKÜM, kültür ve sanat adına çok güzel bir gün yaşıyor. 2011 yılından beri koğuşlarında , geçmişten günümüze geleneksel el dokuması kültürünün yaşatıldığı eski cezaevi, avlusunun öğrencilerimizin aydınlık ufuklarını yansıttığı tablolarına ev sahipliği yapması bizleri gururlandırdı. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Resim öğretmeni Canan Demirel ise “6-13 yaş gurubu kursiyerlerimiz ile yetişkin kursiyerlerimizin eserlerini tarihi bir mekanda sergilemekten çok mutluyuz. Bize bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı