REKLAMI GEÇ

Buldan’da festival başladı

Buldan’da festival başladı

7 Haziran Genel Seçimleri nedeniyle bir hafta erkene alınan Buldan Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Yağmura rağmen yoğun katılımın olduğu festival açılışında Buldan Meslek Yüksekokulu öğrencileri ellerinde şemsiyelerle defileye çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 18:18

Her yıl Haziran ayının ilk hafta sonu gerçekleştirilen, bu yıl o tarihte genel seçim olduğu için bir hafta öne çekilen festival, belediye binası önündeki Atatürk anıtına Kaymakam Hacı Uzkuç ve Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın beraber çelenk koyması ile başladı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, bando eşliğinde Şükür Camii Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

denizli-buldan-festivali-ic-1
Şükür Camii Meydanı’nda devam eden Festival etkinlikleri, Buldan Ali Tunaboylu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) giyim bölümü öğrencileri tarafından, Buldan Bezi kumaşlardan yapılan elbiseler yine öğrenciler tarafından defile ile sergilendi.

denizli-buldan-festivali-ic
Defilenin hemen başlangıcında bastıran yağmura rağmen, ne protokolden ne de halktan ayrılan olmadı. Öğrenci mankenlerin, elbiseleri şemsiye ile sunmaları ise festivale renk kattı.

ALİ HAYDAR AKIN’IN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Buldan Halk Caddesi’nin ismi, düzenlenen törenle geçtiğimiz yıl ekim ayında vefat eden Buldanlı İşadamı Ali Haydar Akın olarak değiştirildi. Törene Ali Haydar Akın’ın kızı Beyza Çolakoğlu da katıldı.
Festival, Pazar günü sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı