REKLAMI GEÇ

Buldan’da festival hazırlığı

Buldan’da festival hazırlığı

Uluslararası 8. Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, 6-7-8 Haziran 2008 günlerinde yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Buldan’da 7 seneden beri yapılan, Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nin bu sene 8. yapılacak. 6-7-8 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival, bu sene daha da zengin bir hal almış. Festival hakkında bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik,

“7 yıldır yapılan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nde sergilenen, yaşatılan eser ve kültürel etkinlikler bu yıl daha da zenginleştirilecek. Buldan’da dokumacılık tarihsel süreçte, imbikten süzülürcesine geçerken, Yıldırım Beyazıt’ın kızına gelinlik, Genç Osman’a gömlek, yörük beylerine poşu, efelere cepken, kadınlarımıza peştamal olageldi. Günümüzde de evlerde perde, yataklarda çarşaf ve kırlent, masalarda örtü, banyolarda bornoz, üzerimizde şal ve mintan olarak yaşamımızda yer almaktadır. Biz asırlardır dokumanın başkentiyiz. Her evde mutlaka tezgah vardır. Atalarımızın bize bıraktığı mirası devam ettiriyoruz. Hala el tezgahlarımız mevcuttur. Bunları kültürel miras olarak ebediyete kadar sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Mustafa Fahri Şevik, festivalde Tual Sezi, Hüner Coşkuner, Gökhan Tepe ve Baha’nın konser vereceğini, 5 ayrı ülkeden folklor ekiplerinin de festivale katılacağını belirterek, “Festival boyunca halkımız müzik dolu geceler yaşayacak. Türkiye’nin önde gelen mankenleri Aysun Baceoğlu, Tuba Altıntop, Seda Erten, Yeliz Öney gibi ünlü mankenler Buldan bezinden tasarlanmış ürünlerin sergilendiği defileye katılacak. Festival boyunca tüm katılımcılara bedava yemek verilecek. Festivalde, yöresel yemek yarışması yapılacak. Dokuma el sanatçısı ve işlemecilerin katıldığı el sanatları yarışması yapacağız.Yine geleneksel Buldan düğünü ve sürpriz yeniliklerle festival mükemmel olacak. Buldan’ın ünü, bu festivalle dünyaya duyurulacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı