REKLAMI GEÇ

Buldan’da geleneksel okçuluk kursu başladı

Buldan’da geleneksel okçuluk kursu başladı

Buldan Belediyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Belediyespor Kulübü bünyesinde “Geleneksel Okçuluk” kursu açıldı. Başkan Şevik, “Okçuluk gibi geleneksel bir spor dalında, gençlerimizin kendilerini yetiştirmesi ve gelecekte milli takımda ülkemizi temsil etmesi bizler için çok büyük bir onur olacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2023 Salı, 09:38

Buldan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz kurslara bir yenisi eklendi. Buldan Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde açılan ücretsiz kick boks, yakın dövüş ve savunma kurslarına okçuluk kursları da eklendi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarımızın yanı sıra gençlerimizin ve çocuklarımızın, sosyal ilişkilerini, özgüvenlerini geliştirmek, spor, kültür ve sanat alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da çalışmalarımız devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan müzik ve enstrüman kurslarımız devam ediyor. Ayrıca Belediye Spor Kulübü bünyesinde ise açılan kick boks ve özellikle kadınlarımızın yoğun ilgi gösterdiği yakın dövüş ve savunma kursları da ücretiz olarak devam etmektedir. Bu kurslarımıza okçuluk gibi geleneksel bir spor dalını da ekledik. Peygamber Efendimiz ok için, “Ok sanatı bir bilim gibidir” der. Okçuluk bir savaş sanatıdır. Peygamber Efendimizin deyimiyle Okçuluk Sanatıyla ilgili Kurslarımız Antrenör Aleyna Ayşe Sakallı eşliğinde devam edecek. Geleneksel bir spor dalında, gençlerimizin kendilerini yetiştirmesi ve gelecekte milli takımda ülkemizi temsil etmesi bizler için çok büyük bir onur olacaktır” dedi.

Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda çalışmalarını devam ettiğini söyleyen Antrenör Aleyna Ayşe Sakallı, Türkiye şampiyonasına hazırlandıklarını belirterek,”Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Şevik’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Hedefimiz, çok çalışıp gelecekte milli takımda yerimizi almak, Buldan’ı ve Denizlimizi hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Yorumlar

Şaban Zihni GÖNEN   -  Bağlantı 12 Eylül 2023, 14:55

Haberde şöyle bir sıkıntı var.
1- Geleneksel Okçuluk değil Geleneksel Türk Okçuluğu
2- Belediyenin yaptığı ise Geleneksel Türk Okçuluğu değil olimpik okçuluk

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı