REKLAMI GEÇ

Buldan’da iki sokak daha turizme kazandırılıyor

Buldan’da iki sokak daha turizme kazandırılıyor

Buldan’ın turizm projelerinden olan Kültür Gezi Ringi’nin tamamlanması için önemli bir adım daha atıldı. Çarşı ve Türkmenoğlu sokakların, sağlıklaştırma ve restorasyon projesinin ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye 5 firma teklif verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2021 Cuma, 10:59

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçe genelinde tescillenerek koruma altına alınan 32 sokak, 250’ye yakın evi turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarına devam ediyor. Başkan Şevik’in turizm projelerinden olan Buldan Kültür Gezi Ringinin tamamlanması için önemli bir adım daha atıldı. Türkmenoğlu Sokak ile Çarşı Sokağın Sağlıklaştırma ve Restorasyon ihalesi gerçekleştirildi.

İhaleye teklif veren 5 firma arasından en düşük teklifi veren firma, teknik yeterlilikleri incelendikten sonra, Buldan Belediyesi tarafından sözleşmeye davet edilecek.

Başkan Şevik, ilk başkanlık dönemi 2007-2014 yıllarında tescilli 32 sokaktan 7’si için Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesini hazırlamış, Beyler ve Dokuma Pazarı Sokağı’nı turizme kazandırmıştı. Başkan Şevik’in, 2019 seçimlerinin ardından yeniden belediye başkanı seçilmesiyle Buldan’da restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yeniden hızlandı.

İlk olarak projesi kendi döneminde hazırlanan Semerci Sokağı restorasyon çalışmalarını tamamlayarak turizme açan Başkan Şevik, BELKÜM, Beyler Sokak, Dokuma Pazarı Sokağı, Semerci, Fetçiler, Türkmenoğlu ve Çarşı Sokaklarını içine alan Kültür Gezi Ringi’ni tamamlamak için kolları sıvadı.

Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon çalışmaları devam eden Fetçiler Sokağın ardından, Türkmenoğlu ve Çarşı Sokaklarını da turizme kazandırmak için ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Mustafa Şevik, ”İki sokağımızın ihalesini gerçekleştirdik. Restorasyon çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Türkmenoğlu ve Çarşı Sokağın restorasyonu tamamlandığında, Kültür Gezi Ringi projemizin önemli bir bölümü tamamlanmış olacak. Buldan’ımıza gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz, BELKÜM’den başlayacakları kültür gezisini, Beyler Sokak, Dokuma Pazarı Sokağı, Semerci Sokak, Fetçiler, Türkmenoğlu ve Çarşı Sokak’tan devam edecek” dedi.

.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı