REKLAMI GEÇ

Buldan’da pazarcı esnafına HES kodu sorgulaması

Buldan’da pazarcı esnafına HES kodu sorgulaması

Buldan’da her hafta perşembe günleri kurulan semt pazarı esnafına, zabıta ekipleri tarafından Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıldıktan sonra tezgah açmalarına izin verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Kasım 2020 Perşembe, 14:21

Kamu kurum ve kuruluşlarda başlatılan HES kodu uygulaması, Buldan’da her hafta kurulan Perşembe Pazarı’nda da başlatıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinde pazaryerine gelen esnafın, HES kodu sorgulaması yaptıktan sonra tezgah açmalarına izin verdi. Ekipler, Sağlık Bakanlığı’nın HES mobil uygulaması ve e-devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafına kod alınması konusunda yardımcı oldu. Pazarcı esnafının ateş ölçümünü yapan Zabıta Ekipleri, maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri konusunda uyardı.

HES kodu sorgulamasının önümüzdeki haftalarda gerçekleştirileceğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye’deki ilk tespit edildiği günden itibaren ilçemizde tedbirlerimizi aralıksız devam etti. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olduğu mekanlarda dezenfekte çalışmalarını sürdürdü. Buna rağmen son günlerde vaka sayılarındaki artışla birlikte tedbirleri ve kontrolleri artırdık. Bizim için vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden önemli. Vatandaşlarımızdan da kuralları uyarak, ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Koronavirüsünü ancak birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek, tedbirlere uyarak ulaşabiliriz. Maske-sosyal mesafe – temizlik kurallarına riayet edelim, yasaklara uyalım” diyerek vatandaşları uyardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı