REKLAMI GEÇ

Buldan’da pikan cevizi dikimi başladı

Buldan’da pikan cevizi dikimi başladı

Buldan’da 8 yıl önce deneme üretimine başlanan pikan cevizinin ilk meyvesinden elde edilen fidanların dikimine başlandı. Bölmekaya ve Bozalan mahallelerine 50 adet pikan cevizi fidanı dikildiğini açıklayan Başkan Şevik, çiftçilere öncü olmak amacıyla dikilen ceviz fidanlarının aynı zamanda mahalleye ek gelir sağlanacağını vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2021 Cumartesi, 10:14

Buldan’da yetiştirilen ürünlere ek olarak ekonomik değeri yüksek olan alternatif ürünlerin de yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in önceki başkanlık döneminde deneme üretimi amaçlı dikilen pikan cevizinin, tohum olarak kullanılan ilk meyvelerinden üretilen fidanların dikimine başlandı.

Buldan toprak ve iklim yapısına yüksek uyum sağlayan pikan cevizi üretiminin yaygınlaştırılması için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Şevik, “Diğer ceviz türlerine göre besin değeri yüksek olan pikan cevizi üretimini ilçemizde yaygınlaştırmak istiyoruz.  8 yıl önce diktiğimiz ceviz fidanlarının ilk meyvesini tohum olarak kullandık. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce yetiştirilen 2 yaşındaki pikan cevizi fidanlarının dikimine başladık. Bölmekaya ve Bozalan mahallerine 50 adet fidan dikildi” dedi.

Bozalan ve Bölmekaya Mahallelerine dikilen 50 fidanının çiftçilere öncü olacağını söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçe merkezi ve kırsal mahallelerimizde ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor.  Daha yeşil bir Buldan için başlattığımız ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kırsal mahallelerimize, sadece görsel yönden değil gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 8 yıl önce deneme üretimi yapılan ve yüksek verim alınan pikan cevizi, Buldanlı çiftçilere alternatif ürün olacak. Diğer mahallelerimizde de ağaçlandırma ve pikan cevizi dikimi projemiz devam edecek” dedi.

Başkan Şevik, ağaçlandırma ve pikan cevizi dikimi projesinin diğer mahallelerde de devam edeceğini belirtirken, Bozalan Mahalle Muhtarı Mustafa Kılınç ile Bölmekaya Mahalle Muhtarı Ünal Kırmızıoğlu yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve ekibine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı