REKLAMI GEÇ

Buldan’da 2 dakika hayat durdu

Buldan’da 2 dakika hayat durdu

Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü dolayısıyla Buldan’da anma töreni düzenlendi. Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasını ardından sirenler eşliğinde 2 dakika boyunca sirenlerle hayat durdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2019 Pazar, 16:51

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde Buldan Alanyazı Meydanında Atanın Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Alanyazı Meydanı’nda düzenlenen Anma Törenine, Kaymakam Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören iki dakikalık saygı duruşu ile devam etti.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te ise her yaştan Buldanlı, saygı duruşunda bulunarak Atatürk’e saygısını gösterdi.  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Alanyazı Meydanı’ndaki tören sona erdi.

Güngör Cerit Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu’nun hazırladığı Anma Programının açılış konuşmasını Okul Müdürü Muhammet Yağız yaptı. Ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okumasının ardından okul korosu, Müzik Öğretmeni İbrahim Selcenli eşliğinde Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Tören, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk ve 10 Kasım konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı