REKLAMI GEÇ

Buldan’da sokak hayvanları için barınak yapılacak

Buldan’da sokak hayvanları için barınak yapılacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, mevcut barınağın ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, sokak hayvanları için en kısa sürede modern bir barınak yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2019 Cumartesi, 14:14

Buldan Belediyesi’nden sokakta yaşayan canlara yardım eli uzanıyor. Belediye bünyesinde oluşturulan Veteriner Hekim Melih Büyükdere başkanlığında oluşturulan ekip, sokaklarda yaşayan hasta ve yaralı hayvanları alarak barınağa getiriyor. Burada gerekli tedavileri yapılan sokak hayvanları, iç ve dış parazit aşıları da yapılarak barınakta misafir ediliyorlar.

ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ
Göreve geldikleri günden itibaren aç gezen sokak hayvanlarının, vatandaşlara saldırdığı, köylerde ise kuzu ve kümes hayvanlarına zarar verdiği yönünde çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Kısıtlı imkanlarla sokak hayvanlarına hizmet vermeye çalışıyoruz. Mevcut sokak hayvanları barınağı amacına uygun hizmet vermiyor. Yeni modern bir barınağa ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile barınak ve rehabilitasyon merkezi projemizi en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Sözleşmeli veteriner hekim ile sokak hayvanlarına hizmet verildiğini söyleyen Başkan Şevik, belediye bünyesinde istihdam edilecek bir veteriner hekimin sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yapılacağı barınak ve rehabilitasyon merkezinde de görevlendirileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı