REKLAMI GEÇ

Buldan’da sokak hayvanları için modern barınak yapılıyor

Buldan’da sokak hayvanları için modern barınak yapılıyor

Buldan Belediyesinin kısa bir süre önce başlattığı yeni barınak çalışmaları devam ediyor. Mevcut barınağın yetersiz gelmesi ve barınaktaki canlar için sağlıksız olduğu gerekçesiyle barınağı taşıma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Hem kediler hem de köpekler için modern ve günün koşullarına uygun hayvan barınağını inşa edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2022 Salı, 17:09

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yeni Mahalle Çağış mevkiinde inşaatına başlanan yeni hayvan barınağı ile ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda zemin çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Başkan Şevik, mevcut hayvan barınağının yetersiz ve sağlıksız olduğunu vurguladı.

Başkan Şevik, “Buldan Meyele giriş yolu üzerinde bulunan barınak, can dostlarımızın can güvenliği açısından tehlike oluşturuyor. Ayrıca açık bir alanda bulunması nedeniyle kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarımız için burası hiç de sağlıklı değil. Çalışmaları devam eden hayvan barınağımız, modern ve günün koşullarına uygun olarak hem kedi hem de köpekler için ayrı ayrı bölümlerden oluşacak” dedi.

Yeni barınağın can dostlarını kışın soğuktan, yazın ise sıcaktan koruyacak, ağaçlık bir alana inşa edildiğini belirten Başkan Şevik, “Tamamen doğal ortamlarına uygun, sağlıklı, modern bir barınağı Buldan’a kazandıracağız. Burası, sağlıklı hayvanların yanı sıra engelli köpeklere de ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı