REKLAMI GEÇ

Buldan’da sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Buldan’da sokak köpekleri kısırlaştırılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği mobil ekipleri, Buldan’da 43 sokak köpeğini kısırlaştırdı. Ekipler, gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2016 Cuma, 12:01

Buldan Belediyesi tarafından kurulan hayvan barınağında 43 sokak köpeği kısırlaştırıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği mobil ekipleri, ilçeye gelerek toplanan hayvanlara operasyon gerçekleştirdi. Kısırlaştırılan sokak köpekleri, tedavi süreçlerinin ardından yeniden alındıkları bölgelere bırakılacak.

Buldan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ömer Yıldırım, vatandaşlardan sokaktaki köpeklerle ilgili olarak çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, “Bütün köpekleri toplayarak barınakta bakmak olanaksız. Ayrıca dışarıdan çok sayıda köpek Buldan’a getirilerek bırakılıyor. Bizim kadar sokak hayvanlarının da yaşama hakkı var. Kısırlaştırma bir çözüm metodu. Kısırlaştırılan hayvan saldırganlığını kaybediyor, üreyerek çoğalmıyor” dedi.

Operasyonlar ile ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Özkan Beşenk de 43 hayvanı kısırlaştırdıklarını belirterek, operasyonların hayvanlar açısından sıkıntı yaratmadığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı