REKLAMI GEÇ

Buldan’da tarihi sokak yeniden canlanacak

Buldan’da tarihi sokak yeniden canlanacak

Buldan’ın tarihi Dokuma Pazarı Sokağı’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sokaktaki sıralı dükkanların yeniden açılması için çalıştıklarını söyledi. “Dokuma Pazarı Sokağı eski hareketli günlerine yeniden kavuşacak” diyen Başkan Şevik, tarihi sokaktaki berber salonunda tıraşını oldu, esnafa hayırlı işler diledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2021 Çarşamba, 18:28

Bir dönem haftanın iki günü kurulan pazarı ile bölgenin en önemli ticaret merkezlerinden olan Buldan’ın tarihi Dokuma Pazarı Sokağı’nı yeniden canlandırmak için çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Mustafa Şevik, sokakta incelemelerde bulundu, esnafı ziyaret etti.

2011 yılında Buldan’ın ilk restore edilen sokaklarından biri olan Dokuma Pazarı Sokağı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, sokak üzerinde bulunan ve aynı dönem restore edilen sıralı dükkanları da yeniden hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Şevik, “Yaklaşık 80-90 yıl önce ilçemizin Dokuma Pazarı Sokağı ile Çarşı Sokakta haftanın iki günü pazar kurulurdu. İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerden buraya alışveriş için gelirlerdi. Belediye olarak burasını yeniden canlandırmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan tarihi Dokuma Pazarı Sokağını, Buldan’ın yöresel ürünlerinin, geleneksel el dokuması ile organik tarım ürünlerimizin sergilendiği, tanıtıldığı ve pazarlandığı turisttik mekanlar haline getirmek istiyoruz” dedi.

Dokuma Pazarı Sokağı’nda berber salonu işleten Abdullah Keskin’e hayırlı işler dileyen Başkan Şevik, burada tıraş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı