REKLAMI GEÇ

Buldan’ın geleneksel dokuması Külliye’de görücüye çıktı

Buldan’ın geleneksel dokuması Külliye’de görücüye çıktı

Buldan’ın geleneksel el dokuması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı “Türkiye Dokuma Atlası Projesi”nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen sahne gösteriminde görücüye çıktı. İki gün süren etkinliği değerlendiren Başkan Şevik, “Buldan’ın kültürel zenginliğini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtma fırsatı yakalamak bizim için büyük bir onur ve gururdur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2022 Çarşamba, 17:10

Buldan’ın geçmişi M.Ö 6 bin yıllarına dayanan geleneksel el dokuması ürünleri, Türkiye Dokuma Atlası Sahne Gösterimi programında görücüye çıktı. Günün farklı zamanlarında kullanıma ilişkin tasarlanmış kıyafetler ve ev tekstil örneklerinin 99 ülkeden büyükelçiler ve eşleri ile bakanlar, belediyeler ve sponsor temsilcilerinin beğenisine sunulduğu gösterimde, ünlü modacıların doğal boyalı Buldan bezinden hazırladıkları çağdaş tasarımlar büyük beğeni topladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Emine Erdoğan’ın dokuma kültürünün, Türkiye’nin zengin kültürel ve coğrafi özelliklerini, aynı şekilde farklı desen ve motifleriyle, etnik ve etnografik birikimi yansıttığını vurguladığı konuşmasında Buldan dokumalarından da övgüyle bahsetmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Şevik, “Türkiye Dokuma Atlası’ projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Türkiye dokuma atlası ilk sahne gösteriminde, Buldan’ın kültürel zenginliklerini tanıtma fırsatı yakalamak bizim için büyük bir onur ve gururdur. Böylesine güzel bir fırsatı bizlere tanıyan Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi başta olmak üzere katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Ahmet Aygün ATA   -  Bağlantı 12 Ocak 2022, 21:23

Külliye ne demek ? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Orasının adı da Cumhurbaşkanlığı Konutu…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı