REKLAMI GEÇ

Buldan’ın kurtuluş günü kutlandı

Buldan’ın kurtuluş günü kutlandı

Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı coşkulu törenlerle kutlandı. Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Kurtuluş Günü törenleri kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Buldan sokakları, 97 yıl öncesinde olduğunu gibi aynı heyecan ve coşkuyu yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2019 Çarşamba, 16:03

Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı coşkuyla kutlandı. Alanyazı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Atatürk Anıtı’na belediye çelengini sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

“BULDAN’I DAHA İLERİYE ULAŞTIRMAK İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”
Buldan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde, ilçe sakinlerinin mutluluğunu paylaşmak için bir araya geldiklerini vurgulayan Vali Hasan Karahan, “97 yıl öncesinde olduğu gibi yine aynı heyecan ve coşkuyu yaşıyoruz. Geleceği inşallah birlikte ülkemizi daha ileri, daha müreffeh ve daha gelişmiş çağdaş muasır ilkeler seviyesine çıkarmak için gayret edeceğiz. Buldanımız bunun güzel bir örneği. Denizlimizin gelişen, büyüyen turizm anlamında örnek olan ve tabiî ki otantik güzelliğini büyük ölçüde koruduğu için de ilgi çeken güzel bir ilçemiz. Güzel bir destinasyon noktası. İnşallah turizm anlamında da gelişecek. Büyükşehrimiz, valiliğimiz ve yerel belediyemiz birlikte Buldan’ı daha ileriye güzele ulaştırmak için gayret edeceğiz. Bunun bir tek şartı var; milli birlik ve beraberliğimizi koruyacağız ve çok çalışacağız, üreteceğiz. Birlik ve beraberliğimize nifak sokmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz, bu konuda hassas olacağız” dedi.

“ALLAHIM BİR DAHA DÜŞMAN İŞGALİ YAŞATMASIN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında “Allah bir daha düşman işgali yaşatmasın” temennisinde bulundu. Zolan, “Bu güzel Buldanımız 97 yıl önce düşman işgalinden kurtulmuş. Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize tüm gazilerimize, kurtuluşta mücadele etmiş olan Buldanlı büyüklerimize, o günü yaşmış olan Buldanlıları rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Tabi ki Allahım bir daha böyle düşman işgali göstermesin. Onun içinde çok çalışmamız gerekiyor. Farklı düşüncelerde olsak bile, farklı önceliklerimiz olsa bile, birlik ve beraberliğimizi daime muhafaza etmemiz gerekiyor. Vatanımızı, bayrağımızı sahip çıkmamız gerekiyor. Şehit kanları ile sulanan vatanımızı ve şehitlerimizin kanının rengini alan al bayrağımızı, atalarımızı atalarımızın emanetine ömrümüz boyunca sahip çıkmak ve bizden sonraki gelecek olan nesillere sapa sağlam teslim etmemiz gerekiyor. Bu bizim görevimizdir. Allah bu görevi yapmaya nasip etsin, mahcup etmesin” diye konuştu.

“BULDAN’IN GURUR GÜNÜ”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında bulunmayacağını kanıtlamış bir millete mensup olmanın haklı gururu içerisinde olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle devam etti:

“Milletimizin bağımsızlık sevdası, kurtuluş savaşında gerçekleştirmiş olduğu üzere her türlü maddi imkansızlığı yenebilmek ve zafere ulaşabilmek üzere yeterli olmuştur. Milli ve manevi değerlerini koruyabilmenin bir diğer adını da bağımsızlık kolmuş olan Türk Milletin bu değerlerine karşı girişilen saldırıları her defasında bertaraf etmiş ve bu teşebbüs içerisinde bulunan güçlere kabusların ötesinde bir cehennemi yaşatmıştır.

Milli mücadelenin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün dünyaya milleti adına insanlık dersi vermiştir. Hiç şüphesiz millet olarak yaşayabilmek mutlu, huzurlu ve refah içerisinde hayat sürebilmek, kendimizi tanıyıp başka milleti ve topluluklar içerisinde bize yaraşan yerimizi alabilmek için milletimizin tarih sahnesine çıkışını, bugünlere gelişini,kazandığı zaferleri,yetiştirdiği büyük adamları, kahramanları, ilim, kültür, sanat ve medeniyet alanında ortaya koyduğu eserleri,ilime ve insanlığa yaptığı hizmetleri bilmek, bilmiyorsak öğrenmek zorundayız.”
Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kortej yürüyüşüne katıldı. Buldan sokakları, 97 yıl öncesi olduğu gibi aynı coşku ve heyecanı yaşadı.

Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve protokol üyeleri daha sonra belediyeye geçti. Başkan Mustafa Şevik’e hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Karahan ile Başkan Zolan, şeref defterine de duygularını yazdılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı