REKLAMI GEÇ

Buldanlı Müzeyyen Kundak, tek odalı barakada yaşam mücadelesi veriyor

Buldanlı Müzeyyen Kundak, tek odalı barakada yaşam mücadelesi veriyor

Buldan’ın kırsal Bostanyeri Mahallesinde tek başına yaşayan 66 yaşındaki Müzeyyen Kundak, yokluk ve yoksullukla mücadele ediyor. Tek göz kulübede zorlu bir yaşam süren Müzeyyen Kundak, “Komşularım yardım ediyor ama herkesin durumu belli” diyor…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2021 Cuma, 14:12

Buldan’a bağlı Bostanyeri Mahallesinin Arıklar Mevkisinde bir dram yaşanıyor. Tek başına, tek odalı bir barakada yaşam sürmeye çalışan 66 yaşındaki Müzeyyen Kundak’ın dramını Buldan’da Yaşam Gazetesi gündeme getirdi.

10 yıl önce eşini kaybeden ve yalnız kalan Müzeyyen Kundak, İlhami Algör’ün ‘Fakat Müzeyyen bu derin bir tutku’ kitabının ismini akıllara getiriyor ama bir farkla, o bir tutku değil ‘derin bir yoksulluk’ olarak yaşıyor hayatını…

Gazeteye konuşan Müzeyyen Kundak, komşularının yardımı ile yaşadığını söylüyor ama onların da durumu olmadığına dikkat çekiyor:
“Benim hiçbir yerden gelirim yok. Dağdan kuru odun toplayıp yakıyorum. Kulübemin durumu perişan, kış geldiği zaman zor durumda kalıyorum. Mutfağım olmadığı için ocakta yemek pişiriyorum. Kulübemin çatısını odun parçalarıyla örttüm. Yağmur ve kar yağınca akıyor. Naylonla örtsem de rüzgârda parçalanıyor. Burada hayatta kalmaya çalışıyorum. Komşularım bana yardım ediyorlar ama Arıklar ’da herkesin durumu belli. Hayırseverlerimizden yardımlarını bekliyorum.”

Yorumlar

Eren 20   -  Bağlantı 5 Şubat 2021, 21:38

Koskoca Buldan ilçesinde bir hayırsever yok mu arkadaş. Devlet ve belediye nerede.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı