REKLAMI GEÇ

Büyükşehir ev aldı

Büyükşehir ev aldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan’da Mestan Karaburun’a ait tarihi evi satın aldı. Tapu işlemlerinin devam ettiği ev, restore edilecek ve turizm amaçlı kullanılacak. Tarihi ev 350 bin liraya satın alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2015 Cuma, 12:00

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) Buldan’da yaptığı toplantıya katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, toplantı sonrası Buldan’ın Yalçınkaya Mahallesi’ndeki Tarakçı Evi’ni gezdi. Burada evin şimdiki sahibi Mestan Karaburun ile pazarlık masasına oturan Başkan Zolan, 350 bin liraya anlaştı ve resmi satın alma işlemlerini başlattı.

TARİHİ EV RESTORE EDİLECEK
Tapu devir işlemleri tamamlanmasının ardından restorasyon çalışmalarına başlanacak olan tarihi Tarakçı Evi, Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm amaçlı değerlendirilecek. Hem mimarisi, hem de barındırdığı bölümleri ile dönemin izlerini yansıtan Tarihi Tarakçı Evi, Buldan’ın en gözde yapılarından biri.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI’NIN EVİYDİ
Tarakçı Evi, Buldan’ın eski belediye başkanlarından Talat Tarakçı ve ailesine aitti. 1926-1930 ve 1934-1938 arasında iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçı’nın ölümünün ardından, ailesi Buldan’dan ayrılmış, ev de satılmıştı. Tarihi Tarakçı Evi’nin son sahibi de Mestan Karaburun olmuştu. 3 katlı, taş ve ahşap işçiliği ile yapılan evde çok sayıda oda bulunuyor. Evin çatısında da cihannüması yer alıyor. Evin içinde kendine ait ama şu an kullanılmayan hamam ve giriş katı salonunda küçük bir süs havuzu bulunuyor.

KAYNAK: buldandayaşam.net

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı