REKLAMI GEÇ

CHP’li Gülbay kayıp-kaçak bedeline savaş açtı

CHP’li Gülbay kayıp-kaçak bedeline savaş açtı

CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, elektrikte kayıp kaçak bedellerinin iade edilmesiyle ilgili hukuki mücadele başlattığını açıkladı. AK Parti Milletvekili Kerim Özkul ve Enerji Bakanlığı’nın kanun teklifi ile elektrikte hırsızlığın yasallaştırılmaya çalışıldığını ileri süren Gülbay, “Burada dur demenin zamanıdır. Başkasının hırsızladığı elektrik bedelini neden Buldan Belediyesi ödüyor. Bu hukuk devleti ve adalet düşüncesiyle bağdaşmaz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 13:41

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında,  elektrikte kayıp-kaçak bedellerinin iade edilmesiyle ilgili hukuki mücadele başlattıklarını açıkladı.

Gülbay, Buldan Belediyesi’nin son 5 yılda 500 bin TL’nin üzerinde kayıp-kaçak bedeli ödediğini belirterek,  “Bu memleket Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin Sivas’ta bir araya gelmesiyle kuruldu. Yani biz bu memleketi hukukun müdafaa-sı üzerine inşa etmişiz. Şimdi ise ciddi bir hukuksuzlukla yüz yüzeyiz. Bunun karşılığını Yargıtay Hukuk Genel Kurulu dedi ki; Elektrik nakil esnasında meydana gelen kayıp ile başka kişiler tarafından hırsızlanmak suretiyle kullanılan elektrik bedellerinin kuralları uyan abonelerden tahsil yoluna gitmek hukuk devleti ve adalet düşüncesiyle bağdaşmamaktadır. Bu karar doğrultusunda cılızda olsa tüketiciyi koruma dernekleri, duyarlı vatandaşlar, partimizin bazı örgütleri, bu anlamda bir girişimde bulunuyor. Biz sadece Buldan Belediyesi olarak bir abone bağlamında ödediğimiz kayıp-kaçak bedelini çıkardığımızda ortaya deli para çıkıyor. Çok ciddi kayıp kaçak bedeli ödemişiz. Başkasının hırsızladığı elektrik bedelini neden buldan belediyesi ödüyor? Veya elektrik tüketicisi olarak Mustafa Gülbay ödüyor?” diye sordu.

“DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ”
AK Parti İktidarının bu konuyla ilgili yasa çıkarma telaşında olduğuna dikkat çeken Başkan Gülbay, “Bu konuyla ilgili Bir Ak Partili milletvekilinin kanun teklifi var. Bir de Enerji Bakanlığı’nın çalışması bağlamında kanun tasarısı var. Bunları birleştirmeye çalışıyorlar. Alınan paraları da geri alacaklar ve üstelik mahkeme masraflarını da bize yıkacaklarmış. Arkadaşlar orada dur demenin zamanıdır. Türkiye’nin en önemli gündem maddesi budur arkadaşlar. Hukukun çiğnenmesidir. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun verdiği kararın arkasında durmak hem CHP’nin hem de bütün muhalefet partilerinin, hem de duyarlı vatandaş olarak hepimizin görevidir” diye konuştu.

“GEREKİRSE ULUSLARARASI YARGIYA GİDERİM”
Buldan Belediyesi olarak kayıp-kaçak bedellerinin geri iade edilmesiyle ilgili hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Gülbay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Buldan’da Çalışma Grubu oluşturduk.  STK temsilcileri,  Denizli Barosu, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile işadamlarının katılımı ile oluşturduğumuz Çalışma Grubu, konuyla ilgili nelerin yapılabileceğini ve vatandaşların bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız var. Buldan Belediyesi olarak ben iç hukuk yollarını işleteceğim.   Buradan sonuç alamazsam uluslararası hukuk arenasını da bunu taşıyacağım. Bu ciddi bir sorundur. Bu ülkenin en önemli konusudur. Ben hukuk istiyorum arkadaşlar. Hukukun uygulanmasını istiyorum. Bu problemler aşılamaz değil.”

BULDANLILAR 22 MART’TA SANDIK BAŞINA GİDİYOR
Buldan Belediyesi, daha önce taş ocağının açılmasıyla ilgili gerçekleştirilen referandumunun ikincisini yapmaya hazırlanıyor. Buldan’da trafik sorunun yaşandığı 3 caddede ücretli park uygulaması başlatmak amacıyla gerçekleştireceği çalışma için halkın görüşünü almak amacıyla referandum yapacağını belirten Gülbay, “İlçemizde trafik sorunu var. Ancak bunu halkın isteği doğrultusunda çözmek istiyoruz.  22 Mart’ta 46 mahallemize sandık koyacağız. Üç caddemizde, ücretli park uygulaması konusunda Buldanlıların görüşünü alacağız” dedi.

6 BİN ZEYTİN KAMPANYASI ŞUBAT’TA SONA ERECEK
Soma’ya bağlı Yırca Köyü’nde, Termik Santral Projesi nedeni ile yok olan 6 bin zeytin fidanına karşı 6 bin zeytin fidanı dikmek için kampanya başlatan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, kampanyanın şubat ayında sona ereceğini açıkladı.  Gülbay, fidan dikiminin ise hava şartlarının uygun olması halinde 15 Mart’ta gerçekleştirileceğini belirterek, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 18:15

işte budur. Kutlarım başkan. Hep yeni projelerle manşete çıkacaksınız belli ki. Hırsızlığa karşı tavrınız herkese örnek olmalı.

Deniz Celal   -  Bağlantı 2 Şubat 2015, 16:07

Keşke her başkan sizin kadar çalışsa..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı