REKLAMI GEÇ

Çöpten para kazanacak

Çöpten para kazanacak

Denizli’nin Buldan İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, belediyeyi itibarlı bir tüccar haline getirmek için çalışmalara başladığını söyleyerek, “Temsil giderleri başta olmak üzere birçok harcama kaleminde tasarrufa gittik. Ayrıcatoplanan çöpleri ayrıştırarak, para kazandıracak projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 11:07

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, 13 milyon lira borçla devraldığı Buldan Belediyesi’ni itibarlı bir tüccar haline getirmek için projeler hazırladıklarını, işe belediye harcamalarını azaltmak için başta temsil giderleri olmak üzere birçok kalemde tasarrufa giderek başladıklarını söyledi.

“ÇÖPTEN GELİR SAĞLAYACAĞIZ”
Hollandalı bir firmanın sosyal sorumluluk kapsamında sponsor olduğu çöplerin ayrıştırılması projesini hayata geçirmek için protokol imzalayacaklarını bildiren Gülbay, “Öncelikle ilçedeki çöpleri ayrıştırarak toplayacağız. Çöplerin ayrıştırma işin için Buldan’da çöp toplayarak geçimini sağlayan 3 Urfalı aileyi sigortalı olarak işe aldık. Bir ay Buldan’ın çöplerini ayrıştırarak toplayıpne kadarının geri dönüşüme uygun olduğuna bakacağız. Buldan’da ne kadar metal, ne kadar cam, plastik ve kağıt çöp çıktığının envanterini oluşturacağız. Bunu çöpten geçimini sağlayan aileler gerçekleştirecek. Bu aileleri asgari ücretle işe alacağız. Belediye kazandıkça bu aileler de kazanacak. Gelir paylaşımı üzerine sistem oluşturacağız. Aynı modeli diğer birimlerde de uygulamaya koyacağız” dedi.

“13 MİLYON BORÇ, 1 MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR”
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerin önemli yükünü aldığını, ancak borçları da ilçe belediyelerine bıraktığını ifade eden Gülbay, “Sağ olsun büyükşehir belediyesi bizim önemli bir yükümüzü aldı. Ancak borçlar üstümüzde kaldı. Onu da ayrıştıracağız. Belediye yatırımlarında birçok kalemler ayrıştırılmamış. Örneğin, Büyükşehir Yasası ile DESKİ’ye verilen su ve kanalizasyon yatırımları ile park ve bahçelere yapılan yatırımlar birbirine karışmış. Bunların bilanço yasasına göre yeniden durum değerlendirmesi yapılarak paylaşılması gerekir. Şu anda belediyemizin 13 milyon lira borcu, 1 milyon lira alacağı bulunuyor” diye konuştu.

“ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ”
Buldan Belediyesi’nin borçlarını ödemek ve itibarlı bir tüccar haline getirmek için, bir çok alanda tasarrufa gidildiğini de anlatan Başkan Gülbay, “Park ve bahçelerin aydınlatması ile ilgili bir fatura geldi, 59 bin lira. En büyük elektrik tüketicisi konumundayız şu an. O nedenle ilk tasarruf amaçlı Elektrik Üretim-Tüketim Kooperatifi kurmak olacak. Ben seçim çalışmalarımı yürütürken halktan seçim için değil, belediye hizmetlerini birlikte yürütmek ve vatandaşında elini taşın altına koyması için destek istedim. Şimdi herkese görev düşüyor. Üretim ve tüketimi örgütleyerek belediyeye gelir sağlayacağız” değerlendirmesini yaptı.

ic

HAFİYE GİBİ
Buldan belediyesine ait 600 bin metrekarelik taşın kayıp olduğunu belirten başkan Gülbay, “Yaptığımız ev aramalarında bazı evlerin ahırlarında bahçelerinde taş buluyoruz. Tamamını bulmak için araştırıyoruz. 600 bin metrekare taş ne demek. Bu bulacağız” dedi.

Yorumlar

fuckoff   -  Bağlantı 1 Mayıs 2014, 11:14

buldan da bilal isimli hurdacı butun copleri zaten ayrıstırıyor copte ne kadar degerli mal varsa topluyor belediyeye mal kalmaz 🙂

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı