REKLAMI GEÇ

Bozalan Köylüleri, kaçak kazılardan dertli

Bozalan Köylüleri, kaçak kazılardan dertli

Buldan’ın Bozalan köyü sakinleri, tarihi eser kaçakçılarının burada kaçak kazı yaptıklarını ileri sürdü. Bu durumdan rahatsız olan köylüler, burasının koruma altına alınmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Mayıs 2013 Cumartesi, 17:09

Buldanyaşam.net’in haberine göre tarihi eserler bakımından bir hayli zenginliğe sahip Buldan’ın Bozalan Köyü’ndeki tarih gün yüzene çıkarılmayı bekliyor.

Yıllar önce yaşanmış bir medeniyete ev sahipliği yaptığı anlaşılan köyde köylüler, köyün alt tarafından bir kral yolu olduğunu, bu yolun taş döşeli olduğunu ve Salihli’deki Sart harabelerine kadar bu yolun devam ettiğini belirttiler.

Bozalan köyünde bulunan Kırbıyık Ören, Gavurdamı, ve Ören mevkilerinde önceleri çömlek, mezar ve lahit ve sütun parçaları olduğunu şimdilerde bunların toprak altında bulunduğunu belirten köylüler “Zaman zaman tarihi eser kaçakçılarının, bu bölgelere gelerek kazı yaptıklarını duyuyoruz” diyerek rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Köylüler, “Şu anda iki adet büyük küp var. Bunlar buğday stoklamak amacıyla kullanılıyordu. İçine 40 dolu buğday yani 500 kilo mahsul konulabiliyordu. Ayrıca okul bahçemizde bulunan tarihi olarak gördüğümüz sütun başlıkları da var. Yetkililerimizden Bozalan köyümüzün tarihi eserlerine sahip çıkılmalarını, en azından bu bölgede yapılan kaçak kazıların önüne geçilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı