REKLAMI GEÇ

Vali’den Tripolis’te inceleme

Vali’den Tripolis’te inceleme

Vali Ahmet Altıparmak, incelemelerde bulunduğu Buldan’ın Yenicekent Mahallesi yakınındaki tarihi antik kent Tripolis’in tanıtım çalışmaları ile birlikte turist sayısının arttırılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2017 Çarşamba, 14:22

Özcan DURUSOY / BULDAN (DHA)
Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cengiz Yıldız, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Buldan İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer ile birlikte Tripolis’i ziyaret eden Vali Ahmet Altıparmak, Tripolis Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman tarafından karşılandı.

Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Bahadır Duman rehberliğinde antik kenti gezen Vali Altıparmak, kazıda çalışan arkeologlarla ve işçilerle sohbet etti. Daha çok çalışarak daha fazla bölümün ortaya çıkarılabileceğini söyleyen Altıparmak, yılda kaç ziyaretçinin Tripolis’i gezdiğini sordu.

Kazı Heyeti Başkanı Duman, 12 bin civarında ziyaretçiyi ağırladıklarını, bunun da yüzde 80’inin yerli turist olduğunu söyledi.

Vali Altıparmak bu sayının çok az olduğunu belirterek, “Bunu arttırmanın yollarını bulmamız gerekir. Tanıtım çalışmalarını da yoğunlaştırmalıyız. Ayrıca Pamukkale’ye gelen turistleri buraya çekmenin yollarını da aramalıyız. Bunun için Pamukkale-Tripolis arasındaki kanal yolunun turizm yolu olarak düzenlenmesine çalışmalıyız. Bununla ilgili Valilik olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu yolun açılması ile Tripolis’e gelen ziyaretçi sayısı olabildiğince artacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı