REKLAMI GEÇ

Yenicekent üzüm festivali 12-14 Ağustos’ta

Yenicekent üzüm festivali 12-14 Ağustos’ta

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nin 12-14 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı. Gülbay, Denizlilileri bu yıl 21’incisi düzenlenecek festivale davet etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 13:25

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Ramazan Ordu ve AK Partili meclis üyesi İbrahim Toköz ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, 12 Ağustos’ta başlayacak Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Festivalin geçen yıl yaşanan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle düzenlenmediğini anımsatan Gülbay, “Ancak bu yıl festivalimizi yapacağız. Terörün istediği hayat akışını ele geçirmek. Bizlerde olağan şekilde hayatın akışında devam etmesi ve terörün esiri olmamak için festivalimizi yapacağız. Temmuz ayında yaptığımız Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’de canlı bomba tehdidi, eleştiriler ve birçok tehditler aldık. Ancak terörün bizleri ele geçirmemesi için festivalimizi gerçekleştirdik. Bu festivalimizi de OHAL olduğu için Valimiz Ahmet Altıparmak’tan aldığımız izin doğrultusunda gerçekleştireceğiz” dedi.

TRİPOLİSİ TANITIM
Festival ile üzümün yanı sıra Tripolis Antik Kenti’ni de öne çıkaracaklarını belirten Gülbay, “ Bu senede üzüm ön planda olacak ama Tripolis’i de tanıtacağız. Dünyanın tanıdığı Tripolis’i kendi insanımız bilmiyor. Festivallerimizi Tripolis içerisinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin tasarımını yaptığı eski giyimleri çağrıştıran kıyafetler Tripolis kazısında çıkan kapalı pazaryerinde mankenlerimizin defilesi ile tanıtılacak. Yani Tripolis’te bir çağ canlanacak” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SU DESTEĞİ İSTEDİ
Festivalin ilçe halkının ve sponsorların katkısı ile gerçekleştirileceğini ifade eden Gülbay, 12 Ağustos’ta Oğuz Yılmaz’ın, 13 Ağustos’ta Sevcan Orhan ve 14 Ağustos’ta Murat Başaran’ın sahne alacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nden festival için içme suyu desteği isteyen Gülbay, “İzmir’deki Demokrasi Nöbeti’ne bir kamyon dolusu su gönderen Büyükşehir Belediyesi’nden aynı jesti festivalimiz için de bekliyoruz” ifadesini kullandı.

İHRACAT YAPILAN ÜLKE SAYISI 38’DEN 10’A DÜŞTÜ
Üzüm ihracatında yaşanan sıkıntılara da değinen Gülbay, geçmiş yıllarda 38 ülkeye yapılan ihracatın son dönemde 10 ülkeye düştüğünü, 35 bin dekar alanda 150 bin ton üretim gerçekleştiğini, ancak satışların yüz güldürmekten uzak kaldığını sözlerine ekledi.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Üretimde verdikleri emeğin karşılığını alamadıklarını belirten CHP Buldan Meclis üyesi Ramazan Ordu ise, “Kaliteli ilaçlarla ve gübrelerle üzümlerimizi üretiyoruz. Biz en iyi üretimi yapmak için mücadele ediyoruz. Ancak hakkımızı alamıyoruz. Satışlarda zorlanıyoruz. İstanbul’dan, Van’dan, Türkiye’nin değişik bölgelerinden tüccarlar geliyor. Bizlere çek yazıp gidiyorlar. Ben çeki bozdurmaya gittiğimde ‘karşılığı yok’ diyorlar. Çekler bizi çok rahatsız ediyor. Bunun düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı