REKLAMI GEÇ

Buldan’da organik yumurta üretilecek

Buldan’da organik yumurta üretilecek

“Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında, Buldan’da 1000 tavuk kapasiteli “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” hayata geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2017 Cumartesi, 12:52

Proje kapsamında Buldan’da 200 m2 kapalı kümes yapıldı, 4.000 m2 açık gezinti alanı düzenlendi. Tesiste üretilen yumurtaların sertifikalandırılması neticesinde kontrollü ve sağlıklı bir üretim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Projeyle ilgili Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Projenin amacı insan ve çevre dostu organik üretimi yaygınlaştırmak, organik yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen yetiştiricilere örnek olmak, yetiştiricilere organik tavuk yetiştirme şartlarını öğretmektir. Bunu benzer projelerin hayat geçmesiyle hayvancılık alanında istihdam sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin her aşaması Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teknik elemanlarınca kontrol ve denetimler gerçekleştiriliyor, yetiştiricilerimize teknik destek veriliyor. Denizli’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan organik yumurta üretimi projesi sayesinde hem tüketicilerimize sertifikalı, güvenilir, sağlıklı ürünler sunulacak, hem de yetiştiricilerimizin kırsal alanda daha fazla gelir elde etmesi sağlanacak” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı